VUČEVIĆ: Budžet Novog Sada je apsolutno razvojni
Foto: Aleksandar Jovanović

Gradonačelnik odbacuje kritike opozicije

VUČEVIĆ: Budžet Novog Sada je apsolutno razvojni

Srbija -
Budžet za 2016. godinu glavna je tačka dnevnog reda današnje Skupštine grada Novog Sada, a gradonačelnik Miloš Vučević smatra da je budžet apsolutno razvojni i veoma restriktivan u pogledu tekuće potrošnje.

''Budžet za narednu godinu je tako projektovan da predviđa veće tekuće prihode i primanja u odnosu na 2015. za 6,5 odsto'', rekao je Vučević novinarima pre početka sednice na kojoj odbornici raspravljaju o Predlogu budžeta za narednu godinu.

On je pojasnio da će grad, kako je predviđeno predlogom budžeta u narednoj godini, prihodovati za pomenutih 6,5 odsto više sredstava. Po njegovim rečima, to je ono što uliva optimizam u dalji razvoj grada Novog Sada.

Da se radi o dominatnom razvojnom budžetu, ističe Vučević, svedoči i činjenica da je devet milijardi dinara predviđeno za kapitalna ulaganja, kapitalne investicije, kapitalne subvencije i kapitalne transfere.

''Više od 40 odsto budžeta usmereno je na kapitalne projekte i to je najbolji dokaz da se radi o razvojnom budžetu'', istakao je Vučević.

On je kazao da nije tačna tvrdnja opozicije da se radi o ''predizbornom budžetu'' jer, kako je rekao, da je tako onda bi se povećala davanja za tekuću potrošnju.

''Vređa inteligenciju i neozbiljno je tvrditi da je ovo predizborni budžet jer ne postoji nijedan element koji bi to potvcrdio'', istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Po njegovom mišljenju, budžet je dobro projektovan i sa optimizmom građani mogu očekivati 2016. godinu.

''Ne mislim da će biti lako jer imamo dosta toga da uradimo, ali je najavažnije da imamo jasnu strategiju šta treba da uradimo i da je Novi Sad stabilan grad tako da u narednoj godini možemo očekivati dobre vesti'', rekao je Vučević.

On je istakao da budžetom nije predviđeno korigovanje cena komunalnih usluga niti bilo kakva korekcija koja utiče na standard građana u smislu povećanja poreza i sličnih stvari.

Odbornici opozicije imaju zamerke na Predlog budžeta, tvrde da je on kozmetički i da će izostati kapitalne investicije. Budžet grada Novog Sada za 2016. godinu iznosi 21.756.190.854 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track