VODA PROGUTALA MOST NA DIČINI: Sela između Čačka i Milanovca odsečena od sveta, deca ne mogu u školu
Foto: Beta

Porastao vodostaj

VODA PROGUTALA MOST NA DIČINI: Sela između Čačka i Milanovca odsečena od sveta, deca ne mogu u školu

Srbija -
Zbog povećanog vodostaja na reci Dičini, đaci iz većeg dela Brđana, sela između Čačka i Gornjeg Milanovca, drugi dan ne idu u školu, jer na putu ne postoji most.

Mesna zajednica danas je izrazila ogorčenje ovakvim odnosom nadležnih organa prema mostu koji je zabranjen za korišćenje već dve godine, jer ni radnici ne mogu da idu na posao u Gornji Milanovac.

Član Saveta mesne zajednice Milan Koljajić kazao je da je izgrađen alternativni most s propustima, ali da kada Dičina nabuja, most se otvara da reka ne bi poplavila stambene objekte zbog čega veći deo sela ostaje odsečen.

"Nisu samo Brđani ugroženi, već i tri sela iz čačanske opštine i niko da ozbiljno pridje rešavanju ovog problema, a dve godine se samo obećava da će most biti izgradjen", kazao je Koljajić.

On je rekao da je most počeo da se gradi pre 45 dana i da su na gradilištu tri radnika: inženjer, rukovodilac mašina i poslovodja. Dodao je da sve stoji i da se ne zna ko izvodi radove, jer ne postoji nikakva tabla.

U Opštinskom veću u Gornjem Milanovcu je rečeno da je u novembru sklopljen ugovor da se most završi za 60 dana, ali da zbog dinamike rada "neće biti gotov ni za šest meseci".

"Nije poznato ko je izvođač radova, priča se da je to neki konzorcijum iz Valjeva, ali se nigde nije legitimisao, a pare je obezbedila Kancelarija za obnovu Srbije", rečeno je Beti.

Reka Dičina se ne povlači jer se na izvorištu reke, Suvoboru, sneg intenzivno topi. Meštani Brđana za Gornji Milanovac, u hitnim slučajevima, putuju preko Preljine što je duže za 35 kilometara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track