Najnovije vesti

VUČEVIĆ: Novi Sad zaslužuje političku stabilnost bez obzira na izborni rezultat
Foto: Aleksandar Jovanović

Gradonačelnik protivnik "šarolikih koalicija"

VUČEVIĆ: Novi Sad zaslužuje političku stabilnost bez obzira na izborni rezultat

Srbija
11:34h

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da želi da se Novi Sad na izborima 24. aprila opredeli za političku stabilnost bez obzira za koga glasali građani glasali, jer je gradu to potrebno.

"Prosto Novi Sad je zaslužio tu stabilnost. U predhodne četiri godine naslušao sam se pitanja 'kako možete da budete u koaliciji sa ovima ili onima', a na to sam imao samo jedan odgovor - izvinite, a ko je glasao za te političke opcije, jer ja sigurno nisam uživao u tome što je tako šarolika koalicija i nikada zbog toga nisam kukao, već sam ćutao i radio", rekao je Vučević.

On je kazao da su građani ti koji odlučili da toliko stranaka uđe u gradski parlament, a čim se to desi onda je neizbežna tako šarolika koalicija.

"To važi i za izbore 24. aprila, jer ako se opet građani opredele da u parlament uđe veliki broj lista verovatno će se u maju ili junu opet čuditi ko je to sve ušao u gradsku vlast i zato apelujem da se Novosađani opredele u kom pravcu žele da ide grad", rekao je on.

Građani, kako je rekao, odlučuju o tome kako će im biti u naredne četiri godine, kakvo će grejanje imati, kakvo će biti vodosnadbevanje, hoće li imati dovoljno autobusa, nova obdaništa ili će da kažu nas se to ne tiče i baš nas briga, svi su isti.

"E ja ne prihvatam da smo svi isti, jer nismo svi isti", naglasio je Vučević.

On je kao najznačajniju stvar koja se dogodila u predhodne tri i po godine, koliko je na mestu gradonačelnika Novog Sada, istakao dovođenje investicija i otvaranje radnih mesta. Po njegovim rečima godinama unazad se i u mandatima prethodnih gradonačelnika postavljalo pitanje zašto investitori ne dolaze u Novi Sad.

"Ako se izuzmu šoping molovi, koji nesporno jesu investicije, utisak je da je Novi Sad uvek vapio za investitorima u proizvodnim delatnostima, odnosno za fabrikama i zato je zaključenje ugovora sa "Lirom" i "Delfajem" za mene od prvorazrednog značaja," naveo je on.

Gradonačelnik je istakao da je Novi Sad u tome imao ozbiljnu podršku predsednika premijera Aleksandra Vučića, bez koje, kako je naveo to bilo teško realizovati.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...