NOVI SAD: 30 novih igrališta za najmlađe
Foto: Beoinfo

Lepo proleće za mališane

NOVI SAD: 30 novih igrališta za najmlađe

Srbija -

NOVI SAD - Izvršni direktor Zavoda za izgradnju grada "Novi Sad", Milan Balać izjavio je da će na 30 lokacija u 24 novosadske mesne zajednice biti u kratkom roku izgradnja dečja igrališta, a da je Zavod investitor tih radova.

Balać je rekao novinarima da će na pomenutim igralištima biti postavljeno 150 sprava, što, kako je istakao, garantuje raznolik i za decu interesantan mobilijar na tim igralištima.

Balać je naglasivši da je vrednost tih radova blizu deset miliona dinara."Zavod za izgradnju grada je ponosan na ovaj deo investicija vezanih za dečja igrališta. Mi smo krajem marta počeli sa izgradnjom dečjih igrališta na 30 lokacija u 24 mesne zajednice", rekao je Balać.

On je kazao da se trenutno izvode radovi na izgradnji dečjih igrališta na šest lokacija u Novom Sadu, te da bi kompletan posao na svih 30 igrališta trebao da bude završen u narednih 14 dana.Po Balaćevim rečima nova igrališta će biti bezbedna po mališane jer su svi rekviziti kontrolisani i usaglašeni sa evropskim standardima, atestirani i funkcionalno prilagođeni najmlađima.

Foto: Marina Lopičić/Ilustracija
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Direktor Osnovne škole "Nikola Tesla", Igor Milićević je rekao da je nedavno u dvorištu te škole postavljeno jedno dečije igralište, što je, kako je naglasilo, poboljšalo kvalitet boravka i rada u školi, ali je i organizaciju slobodnog vremena dece podiglo na viši nivo.

Milićević je pohvalio Zavod za izgradnju grada na tome što je, kako je kazao, prepoznao značaj posavljanja dečjih igrališta u osnovnim školama jer su igra i kretanje jedne od najznačajnijih aktivnosti za pravilan rast i razvoj dece.Iz Zavoda za izgradnju grada apeluju na sugrađane da vode računa o dečjim igralištma kako ona ne bi bila uništavana jer njihovim uništavanjem ugrožava se i bezbednost najmlađih Novosađana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track