REBIĆ U PANČEVU: Pet skutera za policiju
Foto: Tanjug Printscreen

Jedan od bezbednijih okruga u Srbiji

REBIĆ U PANČEVU: Pet skutera za policiju

Srbija -

PANČEVO - Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić posetio je danas Policijsku upravu u Pančevu i poručio da prema statističkim pokazateljima građani koji žive u ovom okrugu mogu sebe smatrati jednim od bezbednijih u Srbiji.

Povod posete Pančevu vršioca dužnosti direktora policije bila je realizacija tri projekta policijske uprave, saopštio je MUP.

Rebić je prisustvovao primopredaji pet skutera, koji su donacija grada Pančeva Policijskoj upravi u tom gradu, a koji će, kako je rekao Rebić, biti korišćeni u prevenciji i sprečavanju krivičnih dela i prekršaja.

Jedan od projekata se odnosi na početak osnovnih kurseva jezika nacionalnih manjina - slovačkog, mađarskog, rumunskog i češkog, koji će biti organizovani u prostoijama policijske uprave.

"Imamo priliku da u prvoj sesiji 85 policijskih službenika koji su se dobrovoljno javili prisustvuju kursu učenja jezika nacionalnih manjina koje žive na području ovog okruga, što je svakako jedna značajna novina", poručio je Rebić.Cilj sprovođenja ovakve vrste aktivnosti je unapređenje saradnje policije i građana, posebno saradnje sa nacionalnim manjinama, radi postizanja višeg stepena bezbednosti kroz bolju komunikaciju sa građanima i veće uključivanje građana i manjinskih grupa u rad policije.

Rebić je prisustvovao i otvaranju "Savetovališta za bezbednost - kuća bezbednosti", koja je otvorena u centru grada, van prostorija Policijske uprave.

Kancelarija je, zahvaljujuću aktivnostima načelnika Policijske uprave Pančevo Nikole Popovca, prva takva institucija u Srbiji, gde će građani moći svakodnevno od policijskih službenika da dobiju sve informacije po pitanjima koja se tiču građana, a odnose se na bezbednost, pitanja kriminala i pitanja koje su u nadležnosti ove Policijske uprave, naveo je Rebić.

Načelnik Policijske uprave Pančevo Nikola Popovac rekao je da je su za početak opredeljene četiri linije rada - kriminalistička policija, policija opšte nadležnosti, saobraćajna policija i upravni poslovi. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlović rekao je da je bezbednost grada Pančeva prioritetan cilj i da je u ostvarivanju tog cilja saradnja lokalne samopurave i Policijske uprave Pančevo izuzetna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track