Kolovozi mestimično vlažni

Saobaćaj u Srbiji

Kolovozi mestimično vlažni

Srbija -
Prema prognozi meteorologa danas se očekuje naoblačenje sa kišom i povremenim pljuskovima, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja na ulazu i pri izlazu iz tunela, kao i kroz stenske useke gde su odroni najčešći

BEOGRAD - Saobraćaj je jutros u Srbiji slabijeg inteziteta na putevima van gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema prognozi meteorologa danas se očekuje naoblačenje sa kišom i povremenim pljuskovima, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja na ulazu i pri izlazu iz tunela, kao i kroz stenske useke gde su odroni najčešći.

Niska oblačnost i magla smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja. U kasnijim popodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačan saobraćaj i usporenu vožnju na prilazima većim gradovima, a posebno na deonicama gde je zbog radova izmenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30-45 minuta. Mogući su odroni na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru. Opasnost od odrona prisutna je i na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica-Ribariće-granica sa Crnom Gorom, M-22.3, deonica Raška-Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice. Oprezna vožnja je potrebna i na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), na deonici od Pečenjevca do Preševa. Do 9. avgusta na autoputu E-75, Beograd - Niš, kod Ražnja, zbog radova na rehabilitaciji desne kolovozne trake na mostu iz smera Beograda ka Nišu saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom koja vodi iz smera Niša ka Beogradu. Od 8. maja na državnom putu I A reda broj 1 (autoput Beograd - Niš), u zoni petlje Tranšped, zbog radova na rušenju starog nadvožnjaka za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka iz smera Beograda ka Nišu.

Saobraćaj se odvija dvosmerno, kolovoznom trakom iz smera Niša ka Beogradu. Tokom radova, vozila iz smera Beograda neće moći da se isključe na petlji Tranšped. Zbog radova na autoputu E-75 na prolasku kroz Beograd, u okviru petlje Bubanj Potok, od 8. maja za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka u smeru kretanja od Beograda ka Nišu u dužini od 2.000 metara. Saobraćaj se odvija dvosmerno, kolovoznom trakom u smeru od Niša ka Beogradu. Vozila koja se kreću od Beograda ka Nišu usmeravaju se u suprotnu kolovoznu traju, gde se kreću levom preticajnom trakom do sledećeg tehničkog prolaza, a potom se vraćaju u traku ka Nišu.

Vozilima sa Kružnog puta koja se kreću ka Beogradu ili Nišu omogućeno je normalno uključivanje na autoput. Za saobraćaj je zatvoreno i isključenje sa autoputa za vozila iz pravca Beograda prema Kružnom putu, Čačku i obilaznici oko Beograda. Vozila koja se kreću iz Beograda prema Čačku, zbog nemogućnosti isključenja na petlji Bubanj potok, mogu nakon prolaska naplatne rampe Bubanj potok, na petlji Tranšped ili na petlji Vrčin da izvrše okretanje ka Beogradu i da se nakon ponovnog prolaska naplatne rampe iz smera Niša isključe ka Kružnom putu i dalje prema Čačku. Od 7. maja traju radovi na asfaltiranju priključka rampe R4, Nove petlje Beška, zbog čega dolazi do privremene obustave rada naplatne trake 13 na naplatnoj stanici 32 Beška. U toku su radovi na modernizaciji naplatne rampe Inđija na autoputu E/75 u smeru od Novog Sada ka Beogradu. Saobraćaj se i pored radova obavlja usporeno, ali bez većih zastoja.

Zabranjen je saobraćaj preko mosta "Gazela" u oba smera, za sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone. Na državnom putu I reda M-22.1, deonica Gladnoš - Inđija, do 15. juna zbog ugradnje asfalta na pomenutoj deonici biće potpubno obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac za sva vozila je Inđija - Ruma - Irig - Novi Sad. Od 8. maja zbog radova na sanaciji nestabilnih kamenih kosina na delu magistralnog puta M/5 kroz Ovčarsko-Kablarsku klisuru, u vremenu od 8-17 sati dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 20-25 minuta. Završetak radova predviđen je za 15. maj 2012. Na magistralnom putu M-21, Prijepolje-Bijelo Polje u neposrednoj blizini GP Brodarevo, sa Crnom Gorom, tokom ovog vikenda neće biti obustava saobraćaja zbog radova u tunelima.

Od 7. maja 2012. traju obustave saobraćaja u već ustaljenim terminima: od 9.30 -12.30, od 14.30 -17.30 i od 22.00-03.00. Alternativni pravac za sva vozila je put Prijepolje - Pljevlja - Mojkovac. Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica. Zbog radova na rehabilitaciji puta M-5, na deonici Boljevac - Selište, u dužini od 18 km, do 15. juna u saobraćaju će biti izvesnih izmena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track