NEĆE DA GA SMENE ŠEŠELJOIDI: Živan Berisavljević podneo ostavku u VANUK-u
Foto: Beta/Ilustracija

Otišao

NEĆE DA GA SMENE ŠEŠELJOIDI: Živan Berisavljević podneo ostavku u VANUK-u

Srbija -

NOVI SAD - Član Upravnog odbora Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture (VANUK) Živan Berisavljević podneo je neopozivu ostavku na to mesto i poručio da ne želi da čeka da ga sa tog mesta smenjuju, kako je naveo, razgoropađeni reciklirani šešeljoidi.

"Nikada nisam pristajao da me sa bilo koje funkcije likujuće smenjuju oni koji me na tu poziciju nisu imenovali. Pogotovo ne pristajem da to 'zadovoljstvo' priuštim razgoropađenim recikliranim 'šešeljoidima' i njhovim svakovrsnim kukavnim panonskim pomagačima, pa molim vladu u tehničkom mandatu da pre formalnog okončanja toga mandata moju neopozivu ostavku formalno konstatuje", naveo je Berisavljević.

On je u otvorenom pismu koje je uputio predsedniku i potpredsedniku Pokrajinske vlade, Bojanu Pajtiću i Miroslavu Vasinu, ocenio da je u Vojvodini na delu "perfidni i brutalni udar Vučićevog režima" na Radio-televiziju Vojvodine (RTV), koji je usledio odmah posle "problematičnog izbornog trijumfa" koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koju je Berisavljević okarakterisao kao "izrazito antivjvođansku".

Foto: Beta
Foto: Beta

"To me učvršćuje u uverenju da će politka zatiranja regionalnog identiteta i političkog subjektiviteta Vojvodine, koju naprednjačka vlast od 2012. nesumnjivo vodi u Vojvodini, ne prezajući ni od najgrubljih mera, samo ubrzano i nemilosrdno eskalirati odmah po konstituisanju naprednjačke Pokrajinske vlade", naveo je Berisavljević.

On je dodao da nakon napada na RTV sledi "brzometno" ukidanje VANUK-a, ali je dodao da su Vojvodinu mnogi do sada pokušavali da "zatru" i politički i duhovno i svi su završavali "u ropotarnici istorije".

Berisavljević je naveo da će narastajući građanski otpor prerasti u sveopšti otpor "pomahnitaloj politici sveopšteg zatiranja duhovnog bića Vojvodine i poništavanja njenog regionalnog identiteta i političkog subjektiviteta".On je Pajtiću i Vasinu poručio da bi njihov daleko veći doprinos tome u budućnosti svakako bio delotvoran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track