Smrt u Nišu tri puta skuplja?!
Foto: Kurir

I to se dešava

Smrt u Nišu tri puta skuplja?!

Srbija -
Nadmetanje za zakup kapele Kliničkog centra Niš dobio preduzetnik iz Aleksandrovca, i to za 12.000 evra mesečno, što je tri puta više od ranije cene

NIŠ - Javno komunalno preduzeće “Gorica” ima primedbe na uslove pod kojim je izdata kapela Kliničkog centra u Nišu. Kažu da je nova cena zakupa tri puta veća od prethodne, i tvrde da će to povećati cene pogrebnih usluga. U Kliničkom centru Niš kažu da je licitacija urađena po zakonu i da je zakup dobilo preduzeće koje ponudilo najvišu cenu.Javna licitacija za zakup kapele Kliničkog centra Niš, sprovedena je u suprotnosti sa zakonskim i lokalnim propisima, što će rezultirati povećanjem cene usluga grđanima, kažu u Javno komunalnom preduzeću "Gorica". U "Gorici", koja je bila jedan od učesnika konkursa, kažu da je zbog loše definisanih uslova, nadmetanje dobio preduzetnik iz Aleksandrovca, i to za 12.000 evra mesečno, što je tri puta više od ranije cene, i najavljuju žalbu, al ii sudsku tužbu."Mislimo da bi pogrebni poslovi u kapeli trebalo da pripadnu jedinom gradskom preduzeću koje se time bavi, znači JKP "Gorici", a ne da to može da radi bilo ko iz bilo kog grada. To bi trebalo da se uredi na nivou Grada Niša, i da posao zajednički rade "Gorica", Klinički centar i Medicinski fakultet, i to bez dodatnog profita", kaže Branimir Jezdimirović, direktor JKP "Gorice", prenosi RTV5.

"Uložili smo žalbu na proces licitacije, ali pripremamo i žalbu, jer ovaj postupak nije u skladu sa zakonom", kaže Ilinka Stefanović, koja je zadužena za pravne poslove u JKP "Gorici".U Kliničkom centru Niš kažu da su radili sve po zakonu, i da je od tri ponuđača, zakup dobila STR "Pogrebna oprema" iz Aleksandrovca, jer su ponudili najveću cenu."Tu ne odlučujemo mi, ko će dobiti na licitaciji, zakon mora da se poštuje, ko ponudi najviše, dobija zakup, i na to niko ne može da utiče", kaže v.d. direkotra Kliničkog centra Niš.U Kliničkom centru ističu da je novi zakupac javno obećao da neće podizati cenu usluga grdjanima. S druge strane, kažu i da JKP “Gorica”, koja je bila raniji zakupac kapele, duguje Kliničkom centru oko deset miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja