TEŠKO PROHODNI OBRONCI RADANA ONEMOGUĆILI POTRAGU: Hitna pomoć satima bezuspešno tražila pacijenta
Foto: Profimedia

Još se ne zna kako je starac iz sela Vlasovo

TEŠKO PROHODNI OBRONCI RADANA ONEMOGUĆILI POTRAGU: Hitna pomoć satima bezuspešno tražila pacijenta

Srbija -

Ekipa Hitne službe prokupačkog Doma zdravlja zajedno sa vatrogasnom ekipom sinoć je više sati pokušavala da dopre do kuće Radosava Mladenovića iz sela Vlasovo, koje je na obroncima Radan planine, kako bi starcu pružila pomoć.

Na žalost nisu uspeli u tome zbog nepristupačnog terena i zbog toga što nisu znali tačnu lokaciju kuće, pa sada nema podataka je li Mladenoviću dobro.

Kako nam je potvrdila portparol Doma zdravlja u Prokuplju psiholog Marija Stošić, poziv je stigao sinoć.

"Pacijent se žalio, kako nam je rečeno, na malaksalost i iscrpljenost i Hitna služba je odmah krenula na teren. Ipak uspeli su da uz pomoć vatrogasaca stignu samo na tri kilometara od kuće. Satima su pokušavali da dođu do kuće Mladenovića, ali nažalost nisu uspeli. Čak nisu znali tačnu lokaciju, pa su lutali šumom", kaže Stošićeva.

Ona dodaje da su sve vreme tokom puta bili na telefonskoj vezi sa ćerkom pacijenta. U jednom trenutku, ona je kada su je pozvali bila nedostupna i više se nije javila.

Mladenović godinama unazad živi sam i nažalost sada nema podataka kako mu je, niti je od jutros neko zvao. Čak sada postoji mogućnost da je možda u pitanju lažan poziv. Ipak, Hitna služba u Prokuplju nema terensko vozilo, što je još jedna otežavajuća okolnost, tako da su morali da uključe i vatrogasce.

(B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track