SMRAD U PROKUPLJU: Ceo grad pliva u fekalijama!

Muku muče s kanalizacijom

SMRAD U PROKUPLJU: Ceo grad pliva u fekalijama!

Srbija -

U Liparskoj ulici kanalizacija se danima nekontrolisano izlivala zbog zapušenja gradskog kolektora

Već dvadeset dana građani Liparske ulice, koja je u širem centru grada, muku muče s kanalizacijom koja se nekontrolisano izliva jer se zapušio gradski kolektor, a u sredu se kanalizacija izlila i u dve kuće!U međuvremenu, ovim delom grada širi se nesnosan smrad, a pojavili su se i pacovi. U nadležnom preduzeću JKP „Hameum“ kažu da će problem danas biti rešen.

Nepodnošljivo... Okolinom se širi nesnosan smrad, a pojavili su se i pacovi
Nepodnošljivo... Okolinom se širi nesnosan smrad, a pojavili su se i pacovi

Glodari na sve strane

Meštani ove ulice, koja je u takozvanoj industrijskoj zoni grada, blizu glavne autobuske i železničke stanice i bolnice, gotovo svakodnevno su zvali JKP „Hameum“ i prijavljivali da se nešto čudno dešava s kanalizacijom.- Komšinici je u toaletu na prvom spratu kuće preksinoć izbila kanalizacija, a ja sam sekirom presekla cev kad sam videla da će i meni to da se desi. Pošto smo opet pozvali nadležne, došla su dva radnika „Hameuma“ i vodom malo razgušila cevi - kaže Zvezdana Aleksić. Gordana Glođović, kojoj je kanalizacija prodrla u kuću, naglašava da već dvadeset dana muku muče s njom i da od isparenja ne može da se diše.Činjenično stanje- Sve redom službe smo zvali, i ništa. Počeli su pacovi da se šetaju, a ta kanalizacija teče bez prestanka - kaže ljutito.Problem je nastao pre dvadeset dana i nije prvi put da se ovaj kolektor zapuši.
Zaprepašćena... Gordana Glođović
Zaprepašćena... Gordana Glođović

U Javnom komunalnom preduzeću „Hameum“ kratko su nam rekli da su po prijavi građana izašli na teren i preduzeli mere i da se danas očekuje rešavanje problema.I u prokupačkoj opštini kažu da je komunalna inspekcija izašla na teren, utvrdila činjenično stanje, sačinila zapisnik i sve fotografisala.- U skladu sa svojim ovlašćenjima preduzećemo dalje korake. U saradnji sa JKP „Hameum“ preduzećemo sve mere da zaštitimo građane i njihovu imovinu jer nam je to prioritet - kaže načelnik Opštinske uprave Nikola Koprivica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track