SRBIJA NA NOGAMA: Nećemo dozvoliti da se devojčica (7) smrzne

Akcija Kurira naišla na veliki odjek

SRBIJA NA NOGAMA: Nećemo dozvoliti da se devojčica (7) smrzne

Srbija -

Hajruši, koja nakon požara živi s bakom i ujakom u hladnom šatoru,opština Sjenica će izgraditi kuću, EPS će uplatiti 500.000 dinara, „Službeni glasnik“ obezbediti knjige, a „Henkel“ kućnu hemiju

Zahvaljujući ljudima velikog srca mala Hajruša Hazirović (7) ipak neće surovu sjeničku zimu dočekati u hladnom i vlažnom šatoru, u kom živi s bakom i ujakom otkada im je pre osam dana izgorela brvnara.Kurir je juče pisao o surovoj sudbini devojčice koja polazak u prvi razred dočekuje bez knjiga i svezaka spaljenih u plamenu, bez odeće i obuće, koja lutkicama pozajmljenim od dece pokušava da bar malo ublaži tugu dok sedi na zgarištu svoje kuće.

Za nekoliko dana polazi u prvi razred... Hajruša s bakom, po kojoj je dobila ime i ujakom
Za nekoliko dana polazi u prvi razred... Hajruša s bakom, po kojoj je dobila ime i ujakom

Pre prvih snegova- Upoznat sam sa slučajem porodice Hazirović. I pre nego što im je kuća izgorela bili su socijalni slučaj. Odmah smo pokrenuli akciju kako bismo od privatnih donacija sakupili pomoć za njih i izgradili im kuću. To će uglavnom biti firme koji već sarađuju sa opštinom, ekipa već izrađuje plan. Sve će biti završeno vrlo brzo, do prvih snegova - obećava predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.Hajrušin ujak Eldin Hazirović (28) podigao je cokle i kupio nekoliko blokova za novu kuću, ali za više nije imao para. Međutim, zahvaljujući pomoći opštine i velikodušnoj donaciji „Elektroprivrede Srbije“ u iznosu od skoro 500.000 dinara, Eldin će uspeti.Ujak, koji radi u nadnici, i baka Hajruša (70), po kojoj je malena dobila ime, potrudili su se da devojčicu spreme za prvi dan u školi. Kupili su joj pribor, cipelice, jaknicu... Ali u vatrenoj stihiji izgorelo je sve što su imali, a prvi septembar je sve bliže...

Igra se na zgarištu... Hajruša Hazirović
Igra se na zgarištu... Hajruša Hazirović

Već hladno u SjeniciMeđutim, kad su u Kuriru pročitali tužnu priču, JP „Službeni glasnik“ i jedna firma koja se bavi prodajom sportske odeće i obuće odlučili su da poklone Hajruši knjige, sav neophodan školski pribor, i garderobu. Kompanija „Henkel“ će obradovati porodicu Hazirović paketom kućne hemije.Kad su čuli koliko ljudi se javilo da im pomogne, nesrećna porodica je plakala od sreće.- Do neba sam zahvalan svim ljudima koji žele da nam pomognu. Važno je da pomoć stigne što pre kako bismo imali krov nad glavom do zime, jer je u šatoru mračno, vlažno i hladno, a Hajruša se plaši. Noćas je već bilo samo deset stepeni u Sjenici, stiže zima - kaže Eldin, dok malena Hajruša dobacuje:- Baka i ujak su mi rekli da ćemo sada ponovo imati kuću. Srećna sam!

POMOZITE HAJRUŠIUplatite novac, donesite stvariHajruša maltene od rođena živi s bakom Hajrušom Hazirović i ujakom Eldinom. Majka joj se preudala, a za oca i ne zna gde je. Svi oni koji žele da pomognu mogu to učiniti na žiro račun kod Vojvođanske banke 355000320052122383 na ime Hajruše Hazirović, ili odneti pomoć na adresu: Ulica Dauta Mušića bb, 36310 Sjenica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track