Stevanović ponovo gradonačelnik

Konstituisana Skupština Kragujevca

Stevanović ponovo gradonačelnik

Srbija -
Za zamenika gradonačelnika izabran je predsednik G17 plus u Kragujevcu Nebojša Zdravković, koji je i u prethodnom sazivu obavljao tu funkciju

KRAGUJEVAC - Dosadašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izabran je danas ponovo na tu funkciju, na vanrednoj sednici Skupštine grada, koja je održan odmah po njenom konstituisanju.

Za Stevanovića, kome je ovo četvrti mandat, a treći uzastopni da obavlja funkciju gradonačelnika, kao i za njegovog zamenika i članove gradskog veća, glasalo je 57 odbornika, a devet je bilo protiv. Glasanje je bilo tajno, a sednici su od 87 odbornika, prisustvovala 83.

"Prošli smo jedno teško vreme, i pre kampanje i u kampanji, i ja sve to praštam i zaboravljam i molim vas sve da budemo tim, bili opozicija ili ne", rekao je Stevanović u obraćanju odbornicima.

Naglašavajući da je "impresioniran sastavom gradskog parlamenta", Stevanović je izrazio očekivanje da će "lokalna vlast u takvom jedinstvu uraditi za grad sve ono što se od vlasti zahtevaju građani koji su za nju i glasali".

Za zamenika gradonačelnika izabran je predsednik G17 plus u Kragujevcu Nebojša Zdravković, koji je i u prethodnom sazivu obavljao tu funkciju.

Vlast u Kragujevcu čine lista "Zajedno za Šumadiju"-URS, SPS, SPO, LDP i DŠ sa ukupno 57 odborničkih mandata, od ukupno 87 koliko broji kragujevačka Skupština, dok su opoziciji demokrate i naprednjaci.

Za predsednika Skupštine grada Kragujevca izabran je dosadašnji predsednik gradske skupštine Saša Milenić, kandidat liste "Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac URS". Za Milenića je od 87 odbornika glasalo 57. Zamenik predsednika Skupštine će u narednom mandatu biti Slavica Kominac, kandidat liste "SPS-PUPS-JS ", pošto je za nju glasalo 56 odbornika.U kragujevačkom parlamentu najviše odborničkih mandata - 37 ima lista "Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac URS", zatim SNS 18 mandata, DS 12 mandata, 10 mandata pripalo je koaliciji oko SPS, a po pet listi Preokret i DSS.Na osnovu juče potpisanog koalicionog sporazuma vladajuću većinu čine odbornici sa lista "Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac URS", "SPS-PUPS-JS", Preokret i DSS. U opoziciji su SNS i DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track