HAOS U PRVOM PARTIZANU: Štrajkujem glađu jer me na poslu zlostavljaju!
Foto: Z. Šaponjić

Problem

HAOS U PRVOM PARTIZANU: Štrajkujem glađu jer me na poslu zlostavljaju!

Srbija -

Kao uzbunjivač sam prijavio nepravilnosti. Umesto nagrade, dali su mi otkaz. Vraćen sam, ali sad me kažnjavaju, kaže inženjer Milović

Milovan Milović (58), inženjer mašinstva, konstruktor u užičkoj fabrici „Prvi partizan - namenska“, počeo je prekjuče po podne štrajk glađu, zbog, kako kaže, zlostavljanja na radnom mestu!

- Direktor preduzeća Dobrosav Andrić predvodnik je grupe rukovodilaca koja me već duži vremenski period zlostavlja. Ne daju mi radne zadatke, ne daju mi da radim, a kad nekako i dobijem neki zadatak, onda mi ne daju izlaznicu da odem do druge radne celine da tamo obavim posao. Sve je postalo neizdrživo, prekjuče su mi čak dali rešenje kojim me, kao poslednjeg kriminalca, raspoređuju na drugo radno mesto, u drugu radnu celinu, i to sve posle 33 godine radnog staža u ovom preduzeću - kaže Milović za Kurir.Sve je, kaže, počelo pre dve godine, kad je, kao uzbunjivač, prijavio nepravilnosti u radu sindikata u fabrici.

- Umesto da budem nagrađen, zapretili su mi odmazdom, dobio sam otkaz. Na posao me kasnije vratilo Ministarstvo rada. Po povratku u fabriku prestali su da mi daju radne zadatke a počeli da me kažnjavaju i za najmanju sitnicu. Duži vremenski period, na ime kazni, odbijaju mi pet odsto od svake plate. Kad tražim obrazloženje zašto su me kaznili, stiže mi nova kazna, i sve tako... Sad me optužuju da sam neradnik, a 2012. godine bio sam proglašen za najboljeg radnika u fabrici - priča Milović.Inženjer dodaje da je rukovodstvo fabrike prekinulo svaku komunikaciju s njim i da je zlostavljanje kome je izložen „postalo neizdrživo“.- Počeo sam štrajk glađu i neću odustati dok me ne vrate na staro radno mesto - ističe inženjer.

Direktor Dobrosav AndrićIMAO KONFLIKT SA ŠEFOMGeneralni direktor „Prvog partizana“ Dobrosav Andrić juče je izjavio da je „premeštanje radnika na drugo radno mesto uobičajeno u svim fabrikama, pa i u ovoj“.- Procena je rukovodstva da bi radnik na novom radnom mestu dao veći doprinos, a premešten je i da bi sačuvao svoje radno mesto u fabrici. On je imao konflikt sa šefom, posle toga počeo je štrajk glađu koji nije u skladu sa zakonom. Nadam se da ćemo ovaj problem veoma brzo rešiti - rekao je Andrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track