ŠANSA ZA POSAO U ĆUPRIJI: Turci traže 30 šivača konfekcije!
Foto: Marina Lopičić

Sajam zapošljavanja

ŠANSA ZA POSAO U ĆUPRIJI: Turci traže 30 šivača konfekcije!

Srbija -

ĆUPRIJA - Fabrika turske kompanije "Tibet Moda" u Ćupriji, koja je otvorena 30. septembra i počela rad sa sto radnika, traži novih 30 šivača konfekcije.

Ovu potrebu za radnicima iskazala je juče u Paraćinu na Sajma zapošljavanja Filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) u Jagodini, održanog u okviru 18. Sajma privrede.Na sajmu su učestovala 24 poslodavca, 21 iz Paraćina, dva iz Ćuprije i jedan iz Jagodine koji su iskazali potrebe za 102 radnika, izjavila je ačelnica Odeljenja za posredovanje i zapošljavanji i planiranje karijere filijale u Jagodini Smiljana Krstić.

Uz "Tibet Modu", najviše radnika, osam, tražila je firma "Standard Furniture Serbia" iz Ćuprije i "Milić Limarija" šest.Najveći broj prijavljenih potreba za zapošljavanjem bio je u oblasti saobraćaja, prehrambene i tekstilne industrije, trgovine i ugostiteljstva, osiguranja, farmacija, veterine... a najveće interesovanje poslodavaca je bilo za prijem radnika u zanimanjima: šivač konfekcije, vozači kamiona i autobusa, limari, zavarivači, mašinski inženjeri i tehničari, bravari, automehaničari, mesari, pekari, prodavci, konobari, inženjeri elektrotehnike, mašinski i elektrotehničari, veterinari i veterinarski tehničari, monteri rashladnih uređaja, stolari, rukovaoci građevinskih mašina...

U Pomoravskom okrugu, koga uz Jagodinu, Ćupriju i Paraćin čine i Despotovac, Svilajnac i Rekovac, na evdienciji Filijale NSZ je 28.104 nezaposlena lica, 241 manje nego na početku godine.Otvaranju sajma prisustovao je i zamenik direktora NSZ Dragan Sikimić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track