NOVI PAZAR: Zamenik tužioca zloupotrebio položaj
Foto: N.A.

NOVI PAZAR: Zamenik tužioca zloupotrebio položaj

Srbija -

NOVI PAZAR - Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv zamenika Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Radenka Lojanice, zbog kako se navodi, sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Lojanica je, postupajući po krivičnoj prijavi policije protiv N. Z. osumnjičenom predložio mogućnost odbacivanja krivične prijave i odlaganja krivičnog gonjenja ako u humanitarne svrhe uplati 100 hiljada dinara, po 50 hiljada na račun KUD "Štavalj" i Vlade Srbije.

U optužnom predlogu se navodi da je Lojanica N. Z. uputstva za uplatu KUD "Štavalj" napisao na papiru sa kalendara, a usmeno za uplatu Vladi Srbije rekavši mu da za svrhu navede "otklanjanje posledica vanrednih okolnosti poplave, što je N. Z. i učinio.

- Optuženi je sačinio Službenu belešku u kojoj je naveo samo iznos koji je prijavljeni trebalo da uplati na račun Vlade Srbije, koju je prijavljeni N.Z. i potpisao, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

N. Z. je uplatio oba iznosa, a u pisarnici Tužilaštva je zahtevao da se stavi zavodni pečat na uplatnicu kojom je uplatio novac KUD "Štavalj", što je i učinjeno.

- Tako je zamenik tužioca zloupotrebio službeni položaj i pribavio KUD "Štavalj" imovinsku korist u iznosu od 50 hiljada dinara, dok je nakon uplate sredstava na račun Vlade Srbije, doneo Rešenje o odbačaju krivične prijave, navodi se u saopštenju.

Okrivljeni je kasnije zaključio ugovor sa KUD "Štavalj" o zajmu u svojstvu zajmoprimca, pa je tako i sebi pribavio kakvu korist.

(Tekst/Foto N.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track