ZA TE PARE NI FLASTER NE MOŽE DA KUPI Devojčicu ispred škole u Paraćinu ujeo pas, odšteta 81 dinar?!
Foto: Profimedia

Učenici petog razreda pocepao jaknu i raskrvario rame

ZA TE PARE NI FLASTER NE MOŽE DA KUPI Devojčicu ispred škole u Paraćinu ujeo pas, odšteta 81 dinar?!

Srbija -

PARAĆIN - Učenicu petog razreda OŠ "Radoje Domanović" iz Paraćina ujeo je pas po izlasku iz škole, a osiguravajuća kuća odobrila je isplatu naknade od tačno 81 dinar.

Devojčicu je napao pas neposredno po izlasku iz škole, pocepao joj jaknu i raskrvario rame. Ona je na sreću dobro, ako se izuzme stres koji je doživela, ali je rešenje osiguravajuće kuće, kako kaže njena baka Biljana Marković, bruka i sramota.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Sve se desilo 21. novembra. Anastasija je tek izašla iz školskog dvorišta i sagla se da zaveže pertlu, kada ju je napao nepoznati pas. Imala je na sreću jaknu koju je pas pocepao i pored toga u rame joj zario zube. Odvezli smo je u Hitnu pomoć, pa posle u Zavod za javno zdravlje u Ćupriji. Roditelji su sve prijavili školi gde đaci imaju uredno plaćeno osiguranje, škola je predala dokumentaciju i pogledajte koju je naknadu moja unuka dobila", priča baka devojčice, pišu Večernje novosti.

U rešenju koje je stiglo na kućnu adresu, između ostalog, piše da je dat nalog da se isplati iznos od 81 dinara, a da je osnovu dostavljene medicinske dokumentacije zaključeno da ne postoje trajne posledice prijavljene povrede.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Bolje da su nas odbili, manje bismo se ljutili, nego što su nam dali ovako sramni iznos. Ovo je veliko poniženje od kuće sa kojom škola ima ugovor, a roditelji početkom svake godine to plaćaju. Pitam nadležne u osiguranju koliko deca treba da nam budu unakažena od ujeda, koliko ruku i nogu treba da bude polomljeno da bi isplatili neku normalnu sumu?", kaže baka Biljana.

Direktorka škole Dragana Veljković ističe da je i sama neprijatno iznenađena slučajem.

"Savet roditelja na početku svake školske godine bira osiguravajuću kuću na tenderu. Za nas je vrlo važno da svi đaci budu osigurani i bezbedni jer se škola nalazi na vrlo prometnoj raskrsnici. Imamo 635 đaka i svi su osigurani 24 sata, bez obzira na mesto na kome su, što je posebno važno zbog ekskurzija", ističe Dragana Veljković i dodaje da na visinu naknade utiče težina povrede koju procenjuje lekar.

Za ovu školsku godinu, roditelji su platili osiguranje 300 dinara, a zahvaljujući toj osiguravajućoj kući, ističe direktorka, osigurani su i đaci čiji su roditelji toliko lošeg materijalnog stanja da nisu platili. Do sada je bilo desetak povreda i sve su uredno isplaćene. Za uganuća ili prelome odšteta je bila od 5.000 do 6.000 dinara.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track