(FOTO) S PRVIM MRAKOM PRETVARA SE U ČAROLIJU: Prokupčanin ukrasio kuću kao iz bajke
Foto: Južne Vesti/Lj.M.

Okitio kuću i dvorište sa nekoliko hiljada sijalica...

(FOTO) S PRVIM MRAKOM PRETVARA SE U ČAROLIJU: Prokupčanin ukrasio kuću kao iz bajke

Srbija -

PROKUPLJE - Dekorisana sa više hiljada sijalica, raznih ukrasa i svetlećih figura, porodična kuća Gorana Milanovića važi za jednu od najukrašenijih kuća ne samo u Prokuplju, već i u čitavoj Toplici.

Foto: Južne vesti/Lj.M.
Foto: Južne vesti/Lj.M.

Ova naizgled obična kuća u prokupačkom naselju Jabukar sa prvim večernjim satima pretvara se u pravu čaroliju kakva se samo može videti na filmovima i koja ulepšava, ali i uveseljava komšiluk i brojne građane za novogodišnje i božićne praznike.

Čak 6 dana je trebalo Milanoviću, koji privremeno živi i radi u Danskoj, da okiti kuću po svom ukusu. Većinu detalja je osmislio sam, mada priznaje da je neke stvari oko ukrašavanja video i poneo iz zemlje gde živi i radi već četrdesetak godina i gde se, bar prema njegovim rečima, tradicionalno kite dvorišta za novogodišnje praznike.

- U Danskoj sam nabavio sijalice, razne figure, kablove. Ni sam ne znam koliko je stotina metara kabla potrošeno i koliko sijalica. Punih 6 dana mi je trebalo da sve okitim ovako kako sada izgleda - tvrdi Milanović.

Foto: Južne vesti/Lj.M.
Foto: Južne vesti/Lj.M.

Osim dekoracije na fasadi, krovu i ogradi, Milanović je raznobojnim sijalicama okitio letnjikovac, ljuljašku, ukrasno drveće u dvorištu. Od svoje kuće je napravio dom iz bajke, zbog čega prolaznicima, naročito onim mlađim, zastaje dah kada prođu ulicom.

Mališani iz ulice, ali i svih delova grada svakodnevno dolaze da se fotografišu pored Deda Mraza i ukrasnih dekoracija.

Lampice raznih boja, most, fontana, sve se to sliva u jednu celinu i čini kuću i dvorište nestvarnim. Tvrdi da se oduvek trudio da se njegovo dvorište u kome nalazi mir i spokoj, razlikuje od ostalih.

- Ove godine sam uložio dodatni napor da kuću okitim još lepše nego prethodne. Želim da doteram sve sitnice i obogatim dekorativni materijal da bi sve ovo izgledalo još lepše - tvrdi Milanović.

Želi da ukrašavanjem svog doma doprinese prazničnoj atmosferi kako u svojoj ulici, tako i u čitavom gradu. Novogodišnje sijalice svetleće na kući porodice Milanović, kako kažu, do dočeka pravoslavne Nove godine, 13. januara.

(Južne vesti/Lj.M./Foto: Južne vesti/Lj.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track