Pajtić: Pregovori danas, ali bez SNS, radikala i DSS

Vojvodina

Pajtić: Pregovori danas, ali bez SNS, radikala i DSS

Srbija -
Predsednik vojvođanske vlade najavio je da nova vlada treba da se bavi otvaranjem novih radnih mesta i "privlačenjem stranih investicija u kojima je prethodna vlada pokazala izuzetne rezultate

NOVI SAD - Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić najavio je da će pregovori oko nove skupštine većine u pokrajinskom parlamentu početi danas i da će iz tih razgovora biti izuzeti Srpska napredna stranka, radikali i Demorkatska stranka Srbije.

Od danas počinju razgovori o tome da pokrajinska vlada u novom sazivu treba da bude instrument razvoja Vojvodine, rekao je Pajtić, koji je potpredsednik Demokratske stranke za Televizju Vojvodine. On je naveo i da nova vlada treba da se bavi otvaranjem novih radnih mesta i "privlačenjem stranih investicija u kojima je prethodna vlada pokazala izuzetne rezultate".

Pajtić je naveo i da zadatak nove vlade treba da bude obezbeđivanje "nastavka investiciong ciklusa, kako smo počeli pre nekoliko godina i ostvarenje visokog stepena ljudskih i manjinskih prava na teritoriji Vojvodine". Pokrajinski parlament ima 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom i isto toliko po većinskom izbornom sistemu.

Pokrajinska izborna komisija konačne rezultate za vojvođanski parlament saopštiće kada se završi postupak žalbe na izborni proces na glasačkom mestu u Bačkom Petrovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track