GRADONAČELNIK ŠAPCA O IZVEŠTAJU DRI: Poslovali smo po zakonu, budžet nije oštećen
Foto: Promo

GRADONAČELNIK ŠAPCA O IZVEŠTAJU DRI: Poslovali smo po zakonu, budžet nije oštećen

Srbija -

Poslovali smo po zakonu, vodili računa o parama u budžetu i kao dobri domaćini čuvali svaki dinar. Čisti smo kao suza. Evidentirane neusaglašenosti u izveštaju revizora za 2015. godinu neće se ponoviti, jer su već u 2016. otklonjene. Najvažnije je da izveštaj potvrđuje da budžet nije oštećen, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović reagujući na izveštaj DRI o budžetu grada Šapca za 2015. godinu.

On je dodao da su sistemske stvari usaglašene sa važećim propisima još za vreme revizije, što je revizor i naveo u svom izveštaju.Navedene neusaglašenosti odnose se na iznos od 590 miliona dinara, ali one se nisu odrazile na konačan rezultat poslovanja, zaključuje se u izveštaju DRI. Najveći deo neusaglašenosti odnosi se na pogrešna knjiženja troškova u dva javna preduzeća i Gradskoj upravi, u kojima su svi poslovi izvedeni po zakonu, po najnižim cenama na tržištu, za šta postoje dokazi.

- Ako neko nije dobro knjižio, ne znači da je uzeo pare. Suština našeg razmimoilaženja je u tome što smo mi mislili i mislimo da treba da se štedi energija i izoluju stambene zgrade, da deca ne treba da čekaju na red u vrtićima, a da se zdravstvena zaštita sprovodi svuda. Čuvali smo svaki dinar i domaćinski se odnosili prema budžetu. Dokaz za to je i da smo na plate u javnom sektoru potrošili 100 miliona dinara manje nego što je to Vučić propisao. Skrenuta nam je pažnja što smo finansirali nabavku protivgradnih raketa i naknade strelcima, a mi smo to morali da uradimo. Tako smo sprečili višemilionsku štetu koja je pretila našim poljoprivrednicima, navodi gradonačelnik Šapca.On podseća da je Šabac pohvaljen od nadležnih državnih organa za štednju u raznim oblastima. Na primer za uštedu energije koja se postiže izolacijom zgrada. DRI kaže da način finansiranja nije po pravilu, a upravo šabački model postao je uzor ostalim lokalnim samoupravama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track