JAGODINA: Nastava u svim školama, odziv đaka veći od 50 odsto
Foto: Thinkstock

Učenici u klupama

JAGODINA: Nastava u svim školama, odziv đaka veći od 50 odsto

Srbija -

Načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug u Jagodini Života Starčević, izjavio je da su jutros sve osnovne i srednje škole u Pomoravlju, Resavi i Levču normalno počele sa radom

"Ovde kod nas nema nikakvih problema, nema čak nijednog izdvojenog odeljenja osnovnih škola koje nije počelo sa radom", rekao je Starčević.

On je dodao da je jedini problem bio jutros u školi u Stremostenu kod Despotovca, kada je autobus sa đacima kasnio oko 15 minuta. Reč je o izdvojenom odeljenju u Stremostenu, objasnio je Starčević.

On je dodao i da su sve škole u opštini Rekovac, krenule normalno sa radom, i u Rekovcu i Belušiću kao i 21 izdvojenom odeljenju.

Starčević je rekao da "ne zna" kakav je odaziv đaka u školama, "jer to nije pratio".

APEL MINISTARSTVA PROSVETARIMA: Ne propitujte odmah decu!

Direktori škola i prestavnici lokalnih samouprava, ocenili su da je odaziv đaka "veći od 50 odsto", što je kako su rekli, dobar odziv s obzirom na sneg, hladnoću ali i na to da je u Pomoravskom okrugu pre sedam dana proglašena epidemija gripa, od koje najviše obolevaju školska deca".

BROJ OBOLELIH NE JENJAVA, ALI NI TU NIJE KRAJ: Evo kada nas očekuje JOŠ GORI TALAS GRIPA

Osnovne i srednje škole u Pomoravskom okrugu, koji čine grad Jagodina i opštine Ćuprija, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac, pohađa 24.500 učenika.

Reč je o 52 škole u kojima je zaposleno 3.500 nastavnika i drugog osoblja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track