(FOTO) DOM VOJSKE NIŠ: Ovako su oficiri i podoficiri plesali na balu
Foto: Vojska Srbije

Treći po redu

(FOTO) DOM VOJSKE NIŠ: Ovako su oficiri i podoficiri plesali na balu

Srbija -

BEOGRAD - U svečanoj sali Doma vojske u Nišu, sinoć je održan treći po redu oficirski bal

1 / 8 Foto: Vojska Srbije

Oficirskom balu su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović sa svojim saradnicima, komandanti Treće i Četvrte brigade Kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade pukovnici Predrag Grbić, Slobodan Stopa i Zvonko Stojković,

predsednici niških opština, predstavnici gradskih struktura Niša i Prokuplja, boračkih organizacija i udruženja i drugi gosti.

Muzičari Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, članovi plesne grupe niškog garnizona „Tamo daleko“, pripadnici komande Kopnene vojske, Treće brigade i drugih jedinica niškog garnizona i njihove supruge i devojke, igrama i pesmama oživeli su duh starih srpskih kola i srpske muzike.

Komandant Treće brigade pukovnik Grbić, rekao je da mu je čast što ima priliku da nastavi ovu lepu tradiciju koju su započeli njegovi prethodnici.

- Sa ponosom mogu da kažem da oficirski bal postaje tradicija u garnizonu Niš i deo kulture grada Niša - istakao je pukovnik Grbić i dodao

- Želim da uživate uz muziku Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ pod rukovodstvom majora Igora Mitrovića i igru plesne grupe „Tamo daleko“.

Tradicija oficirskog bala u Nišu obnovljena je 2015. godine kada su pripadnici Komande Kopnene vojske i niškog garnizona podsetili građane Niša na svetle tradicije oficira Drugog pešadijskog puka knjaza Mihaila i njihove oficirske balove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track