Nema saglasnosti za promenu srpskih naziva ulica

Bujanovac

Nema saglasnosti za promenu srpskih naziva ulica

Srbija -
Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu nije se saglasilo sa odlukom Skupštine opštine Bujanovac o promeni naziva ulica kojom se srpski nazivi ulica zamenjuju imenima ličnosti iz albanske istorije

BUJANOVAC - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu nije se saglasilo sa odlukom Skupštine opštine Bujanovac o promeni naziva ulica kojom se srpski nazivi ulica zamenjuju imenima ličnosti iz albanske istorije, među kojima je i jedan pripadnik terorističke organizacije OVPMB.

Kako saznaje agencija Beta u opštinskoj upravi Bujanovca, saglasnost nije data na odluku Skupštine opštine, koja je u celini i razmatrana, iako je bilo predloga za promenu naziva ulica sa kojima su se srpski članovi komisije složili.

Ranije je iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu data saglasnost za promenu obeležavanja Dana opštine, koji se sada obeležava 9. maja.

Odluka o promeni imena ulica u Bujanovcu doneta je na sednici lokalnog parlamenta 6. februara, nakon čega je zasedanje napustilo svih 17 odbornika srpskih partija u tom gradu.

Predstavnici albanskih partija u Skupštine opštine Bujanovac usvojili su odluku da se promene nazivi više ulica, među kojima su i ulice Stepe Stepanovića, Vojvodine Radimira Putnika i Josifa Janjića, dok zabunom tokom glasanja nije izglasana promena naziva centralne gradske ulice i trga koji i dalje nosi ime Karađorđa Petrovića.

Jedan od predloga bio je da bujanovačka ulica Gnjilanski put dobije ime po Fatmiru Ibišiju, teroristi koji je kao pripadnik Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca poginuo 2001. godine prilikom napada na srpsku policiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track