Nagip Arifi novi predsednik opštine Bujanovac

Nagip Arifi novi predsednik opštine Bujanovac

Srbija -
Njegov zamenik u naredne četiri godine biće Stojanča Arsić, kandidat istoimene liste grupe građana

BUJANOVAC - Magistar pravnih nauka Nagip Arifi, predsednik Demokratske partije, novi je predsednik opštine Bujanovac, a njegov zamenik u naredne četiri godine biće Stojanča Arsić, kandidat istoimene liste grupe građana.

Za njih je, posle skoro šest sati rada, glasao 21 odbornik albansko-srpske koalicije koju čine Demokratska partija sa 12, Grupa građana "Stojanča Arsić" sa pet i Srpska lista "Za bolji Bujanovac" koju čine DS, SPS, SDPS i Grupa građana "Sveti apostoli Petar i Pavle" sa četiri mandata.

Odbornici Skupštine opštine Bujanovca na konstiruitvnoj sednici za presednika Skupštine izabrali su Hajredina Hidu, profesora albanskog jezika, a za njegove zamenike Veli Idrizija, diplomiranog ekonomistu i Božidara Anđelkovića, diplomiranog mašinskog inženjera.

Koalicionim sprazumom o formiranju lokalne vlasti u Bujanovcu Srbima će pripasti četiri od devet javnih preduzeća, odnosno ustanova, pet od 11 mesta u opštinskom veću i tri od sedam načelničkih mesta u opštinskoj upravi.

Konstitutivnoj sednici prisustvovali su i odbornici albanske koalicije koja je juče pokušala da formira lokalnu vlast. Međutim, odbornici te koalicije, koju čine Partija za demokratsko delovanje sa devet, Pokret za demokratski progres sa šest i Demokratska unija Albanaca sa tri odbornika, napustili su sednicu posle potvrđivanja mandata odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja