SREĆAN KRAJ ZA BOGDANA: Roditelji promenili odluku, preuzimaju bebu!
Foto: Tanja Stamenković

SREĆAN KRAJ ZA BOGDANA: Roditelji promenili odluku, preuzimaju bebu!

Srbija -

Dečaka Bogdana koji je rođen na Ginekologiji Zdrastvenog centra u Vranju na Bogojavljanje 19. januara, a koga je majka nakon rođenja ostavila i pobegla iz Porodilišta u petak su preuzeli roditelji.

Goran Radojičić, načelnik odeljenja Ginekologije Zdravstvenog centra u Vranju rekao je za Kurir da su se roditelji javili u petak ujutru I saopštili da su doneli odluku da ipak preuzmu bebu staru dve nedelje.

-To smo jutros saznali dečak Bogdan ide svojoj kući. To je srećan kraj priče, roditelji su doneli takvu odluku, oni su se jutros javili. Beba je odlično i u pripremi je za otpust. Dete je kod nas čuvano i hranjeno, a posle mesec dana bi svakako otišlo od nas. Ovo je sigurno najbolje rešenje što su se roditelji javili predomislili i doneli odluku da preuzmu svoje dete - kaže Radojčić.

Kako se nezvanično saznaje Bogdan je peto dete u porodici.

Dečak je rođen na Bogojavljanje 19. januara i dobio je na odeljenju ime Bogdan. Ime su mu nadenule sestre u boksu gde se nalazi. Majka ga je ostavila i pobegla iz porodilišta pre dve nedelje. Nakon pisanja medija o ostavljenoj bebi roditelji su promenili odluku i rešili da preuzmu Bogdana iz Porodilišta.

Dragana Arsić, direktorka Centra za socijalni rad kaže za Kurir da je ova ustanova od samog početka obaveštena o ovom slučaju.

- Radimo na tome kako nalažu pravila zaštite novorođenčeta. Trenutno je proces u toku, jer smo obavešteni od samog početka -kaže Arsićeva.

Na Ginekologiji ZC u Vranju u 2016. rođene su 1554 bebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track