DONATOR: Matija Nastasić obnavlja valjevsku bolnicu
Foto: Profimedia

Fudbalska zvezda odužila se rodnom gradu

DONATOR: Matija Nastasić obnavlja valjevsku bolnicu

Srbija -

Zahvaljujući donaciji srpskog reprezentativca, ruinirano Dečje odeljenje biće do marta kompletno renovirano, prvi put za 40 godina

Dečje odeljenje valjevske bolnice, u koje godinama ništa nije ulagano i koje je bilo u katastrofalnom stanju, biće u potpunosti obnovljeno zahvaljujući donaciji slavnog fudbalera i reprezentativca Matije Nastasića.On se rodnom Valjevu odužio tako što je obezbedio novac za kompletnu rekonstrukciju Dečjeg odeljenja, koje je bilo velika rak-rana jer su uslovi u kojima su lečeni najmlađi pacijenti bili potpuno nehumani.Sprat Dečjeg odeljenja, ruinirana zgrada u kojoj je za 40 godina obavljeno samo krečenje prostorija, do kraja marta dobiće potpuno novi izgled. Donacijom štopera nemačkog Šalkea radi se kompletna rekonstrukcija oko 550 kvadrata bolničkog bloka u kom se leče deca. Biće zamenjena spoljna i unutrašnja stolarija, sanitarni čvorovi, elektroinstalacija i rasveta, a biće izvedeni i farbarsko-molerski radovi. Rok za završetak je 31. mart, a nakon toga sledi opremanje Dečjeg odeljenja.Dok se ne okončaju radovi, deca će biti smeštena na sedmom spratu dečje hirurgije valjevske bolnice. Godišnje se na pedijatrijskom odeljenju valjevske bolnice leči oko 1.000 mališana iz čitavog Kolubarskog okruga.- Opšta bolnica zahvaljuje Matiji Nastasiću na humanom gestu koji će omogućiti odlične uslove hospitalizacije našim najmlađim sugrađanima, kao i njihovim pratiocima. Za bolnicu je ova pomoć neprocenjiva jer se na ovakav način za decu stvaraju uslovi kakvi dolikuju 21. veku. Nadamo se da će se i drugi društveno odgovorni ljudi ili firme povesti za ovakvim primerom i omogućiti da u okviru naše bolnice i druga odeljenja dobiju adekvatne uslove smeštaja - saopštio je v. d. direktora valjevske bolnice dr Zoran Đurić, koji nije odgovarao na naše brojne telefonske pozive.

Iznos nepoznatTAJNA DONACIJEDa je Nastasić donirao novac za obnovu Dečjeg odeljenja, iz uprave valjevske bolnice je saopšteno tek kada su novinari saznali da su radovi počeli. Prvi čovek valjevske bolnice odbio je da kaže koliko novca je za obnovu Dečjeg odeljenja donirao naš proslavljeni fudbaler.

S. STEVANOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track