TUŽAN PRIZOR U SELU LOMNICA: Tvora obesili na drvo kraj puta
Foto: Profimedia

Kraj puta Rekovac - Jagodina

TUŽAN PRIZOR U SELU LOMNICA: Tvora obesili na drvo kraj puta

Srbija -

REKOVAC - Nepoznata osoba, u selu Lomnica, kraj puta Rekovac - Jagodina, na granu je obesila tvora, a pored životinje koja visi na belom kanapu, prolaze i usporavaju automobili.

Neko od seljaka verovatno je tvora uhvatio u živinarniku, jer oni, naročito kada im ponestane hrane u prirodi, napadaju i kolju živinu, jedu jaja a "ovaj je najverovatnije obešen za primer drugim tvorovima", rekao je meštanin iz susednog sela Cikot.

"Tako rade i sa drugim grabljivcima, obese vranu ili svraku, kada im kradu jaja ili piliće od kvočke", kaže on.

Tvorovi, inače, žive u poljima, livadama, na ivici šuma, ali i blizu ljudskih naselja radi hrane, aktivni su noći i predveče i predstavljaju opasnost za živinu, kažu stručnjaci.Kažu i da se hrane miševima, pacovima, zečevima, pticama i ptičijim jajima, a u potrazi za hranom, spremni su da napadnu životinju i dva puta veću od sebe.

Tvor je grabljivi sisar iz porodice kuna, kada je ugrožen izbacuje smrdljivu tečnost iz žlezde ispod repa, zato ga zovu smrdljivac. Dugačak je od 40 do 95 centimetara, a mužjak može bitio tezak i do osam kilograma, ženska je oko tri puta lakša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track