Lekari iz Kuršumlije u seoskim ambulantama

Akcija

Lekari iz Kuršumlije u seoskim ambulantama

Srbija -
Ekipa lekara opšte prakse i lekara specijalista Doma zdravlja obišli su nekoliko najudaljenih sela te opštine i izvršili preglede pacijenata

KURŠUMLIJA - Ekipa lekara opšte prakse i lekara specijalista Doma zdravlja iz Kuršumlije obišli su nekoliko najudaljenijih sela te opštine i izvršili preglede pacijenata u seoskim ambulantama, izjavila je direktorka Doma zdravlja Ljiljana Arsenijević.

"Imamo sela koja su veoma udaljena čak i od seoskih ambulanti, pa ljudi jedva dođu do njih, a tek do doma zdravlja u gradu ne mogu nikako da dođu. Zbog toga smo odlučili da izađemo na teren", rekla je Arsenijević i dodala da je cilj akcije da zdravstvene usluge budu svima pođednako dostupne.

Lekari opšte prakse i lekari specijalisti su najpre vršili preglede u Lukovskoj banji, koja je jedna od najvećih mesnih zajednica u opštini Kuršumlija i kojoj pripadaju desetak planinskih sela, a od Kuršumlije je udaljena oko 40 kilometara.

Lekari su danas završili pregled pacijenata u planinskom selu Dobri Do. Od ponedeljka se planira i odlazak ginekologa na teren, koji će u seoskim ambulantama vršiti ginekološke preglede.

Akcija pregleda pacijenata na terenu će se nastaviti i u drugim planinskim selima.

U pojedinim selima u poslednje vreme renovirano je i rekonstruisano nekoliko seoskih ambulanti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja