Vranje i dalje bez vladajuće većine
Foto: KURIR

Vranje i dalje bez vladajuće većine

Srbija -
SPS će za formiranje vlasti u gradu sačekati ishod pregovora o formiranju Vlade Srbije, jer to može da utiče i na formiranje vladajuće većine u Vranju, rekao predsednik GO SPS Zoran Antić

VRANJE - Skupština grada Vranja potvrdila je danas mandate novim odbornicima izabranim 6. maja, a nastavak konstitutivne sednice i izbor organa je odložen dok ne bude postignut dogovor o vladajućoj većini.

Prva sednica Skupštine grada Vranja trajala je 15 minuta i nije nakavljeno kada će biti nastavljena. Najstariji odbornik, Jovan Stanojković, koji je vodio današnju sednicu Skupštine grada Vranja, najavio je da će novu zakazati u zakonom predviđenom roku.

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vranju Zoran Antić rekao je da će SPS, koji ima najviše mandata u lokalnoj skupštini, za formiranje vlasti u gradu sačekati ishod pregovora o formiranju Vlade Srbije, jer to može da utiče i na formiranje vladajuće većine u Vranju.

Posle lokalnih izbora 6. maja, u Skupštini grada Vranja, koja ima ukupno 65 odborničkih mesta, SPS ima 21 odbornika, po 14 odbornika imaju DS i SNS, 11 odbornika imaju Ujedinjeni regioni Srbije, a Demokratska stranka Srbije pet.

Vladajuću većinu u Vranju SPS može da se obezbedi i koalicijom sa samo još jednom strankom, DS ili SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track