(FOTO) SELFI LUDILO: Dečaci rizikovali život da bi se slikali na vrhu dizalice u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Ozbiljan rizik

(FOTO) SELFI LUDILO: Dečaci rizikovali život da bi se slikali na vrhu dizalice u Novom Sadu

Srbija -

NOVI SAD - Dva dečaka popela su se u utorak predveče na dizalicu usred gradilišta u Braće Ribnikara 2, rizikujući život kako bi napravili selfi.

Čuvar gradilišta nije bio prisutan da spreči dečake da upadnu na gradilište, gde je u toku podizanje 12-spratnog solitera. Dečaci su se putem metalnih merdevina oko 19 časova, kad radnici nisu bili na gradilištu, popeli na vrh dizalice, a prema svedočenjima prisutnih građana, skakali su po dizalici i smejali se.

Foto: 021.rs
Foto: 021.rs

Građani su u neverici posmatrali i strahovali da će se desiti najgore. Na sreću, dečaci su sišli sa visoke dizalice nepovređeni.

"Dvadeset minuta sam posmatrala scenu, očekujući da će se deci desiti najgore. Imali su fotoaparat i nosili rančeve na leđima, a od čuvara gradilišta ni traga, ni glasa. Mogli su da nagaze na kočnicu koja kontroliše ravnotežu dizalice i da nastane tragedija", rekla je za 021 Novosađanka koja se našla na licu mesta u utorak predveče.

Foto: 021.rs
Foto: 021.rs

Na ovom gradilištu u toku je podizanje 12-spratnog stambeno-poslovnog objekta. Investitor je novosadsko građevinsko preduzeće "City Gradnja Profit d.o.o.". U inspekciji rada za 021 kažu da su u više navrata obilazili ovo gradilište, te da nije bilo problema, a ovim nemilim povodom u sredu je bila vanredna inspekcija. Načelnica inspekcije rada Ljiljana Stojšić kaže za naš portal da je pomenuto gradilište ograđeno zaštitnom ogradom, postavljena su upozorenja o kretanju oko gradilišta i zabrani ulaska, a postoji i fizičko-tehničko obezbeđenje u periodu kada radnici nisu na gradilištu - što je od 17h do 07h.

Foto: 021.rs
Foto: 021.rs

"Prema izjavi direktora 'City Gradnja Profit d.o.o.' Milivoja Pantića, on je lično bio u blizini gradilišta oko 19 časova, kad su građani počeli da se okupljaju i posmatraju dva lica koja su se popela na kran postavljen u krugu gradilišta, te je ušao na gradilište i pozvao ih da siđu sa krana, što su i učinili. Rekli su da su u krug gradilišta ušli preko ograde iz dvorišta susednih objekata, da su čekali da radnik obezbeđenja krene u obilazak gradilišta, kada su se popeli na konstrukciju krana radi pravljenja selfija", navodi Stojšićeva.

Ona dodaje da je, s obzirom na to da su posledice mogle da budu kobne, firmi "City Gradnja Profit" naloženo da identifikuje dečake koji su upali u gradilište i da ih prijavi policiji. "Investitoru je predloženo da preduzme i dodatne preventivne mere kako se ovakvi slučajevi više ne bi desili", zaključuje načelnica inspekcije rada u Novom Sadu.

Foto: 021.rs
Foto: 021.rs

021. rs nije uspeo da dobije komentar direktora "City Gradnje" Milivoja Pantića o ovom incidentu.

Ovo je samo jedan od više rizičnih lokacija u Novom Sadu, a koje mladima služe za zabavu i adrenalin. Jedna od zgrada koja je naročito opasna po život, a svake godine je tokom festivala Egzit poligon za žurke, je zgrada na Trgu Neznanog junaka.

Tokom festivala se uglavnom mlađa populacija popne na vrh slabo obezbeđene stambene zgrade, gde je postavljena samo niska zaštitna ograda od oko pola metra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja