JAGODINCI ZAPOČELI POSETU GRČKOJ: 400 privrednika, zanatlija, vaspitača, studenta na putovanju
Foto: PROMO

Na čelu sa Draganom Markovićem Palmom

JAGODINCI ZAPOČELI POSETU GRČKOJ: 400 privrednika, zanatlija, vaspitača, studenta na putovanju

Srbija -

PARALIJA - U Olimpijskom delu Grčke, u Paraliji, do 30. maja boravi 400 članova delegacije grada Jagodine, na čelu sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom.

U delegaciji su privrednici, poljoprivrednici, pčelari, vlasnici STR radnji, lekari, vaspitači iz jagodinskih vrtića, studenti Fakulteta pedagoških nauka iz Jagodine, odbornici Skupštine grada Jagodine, predstavnici političkih partija.

Ceo trošak ovog putovanja snose donatori - prijatelji grada Jagodine i nijedan dinar nije za ove svrhe otišao iz budžeta grada Jagodine.

Vlasnici STR radnji obišli su danas Cash and carry METRO market između Paralije i Katerine. Ta firma je u stoprocentnom grčkom vlasništvu, ima 10. 000 zaposlenih i 48 velikih prodajnih objekata širom Grčke.

Jagodinci su se upoznali sa načinom rada ovog grčkog prodajnog lanca i konstatovali da je to bilo vredno iskustvo. Vaspitači iz jagodinskih vrtica obisli su vrtić Peristasi, gde su sa svojm grčkim kolegama razmenili iskustva.

Predsednika Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragana Markovića Palmu primiće u ponedeljak u Solunu državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Grčke Marija Kolja Caruha.

U subotu uveče u Paraliji će biti otvorena Kancelarija Jedinstvene Srbije, treću godinu za redom. Ova Kancelarija pomaže svim građanima Srbije koji se nadju na letovanju u ovom delu Grčke, a tokom kojeg naiđu na neki problem, do zdravstvenog do gubitka dokumenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track