Najnovije vesti

VELJKO JOVANOVIĆ POSTAO HEROJ PROKUPLJA: Iz rupe duboke 5 metara spasao štene psa lutalice
Foto: Biljana Roganović

životinja polomila šapu

VELJKO JOVANOVIĆ POSTAO HEROJ PROKUPLJA: Iz rupe duboke 5 metara spasao štene psa lutalice

Srbija

PROKUPLJE – Petnaestogodišnji Veljko Jovanović iz Prokuplja 45 minuta je spasavao štene psa lutalice i na kraju je uspeo da ga izvuče iz rupe duboke 5 metara.

Štene je imalo polomljenu šapicu i nakon što ga je sa drugovima nahranio, nije se odvojio od njega sve dok ga nisu odvezli kod veterinara Petra Đurića koji radi u azilu za pse u blačkom selu Draguša.

foto: Biljana Roganović

Ovaj mladić, učenik prvog razreda Tehničke škole „15. maj“ postao je heroj dana i o njemu svi pričaju.

- Mi kao volonteri Crvenog krsta u Prokuplju učestvovali smo u uređenju gradskog keja na reci Toplici i među nama je bio i Veljko. U jednom trenutku sam videla da se nadneo nad ogromnom rupom i kako su ostali svi radili prišla sam da ga opomenem da nije lepo da zabušava. Tek tada sam shvatila da u stvari on sve vreme pokušava da iz te rupe izvuče štene. Prizor je bio potresan, a Veljko se 45 minuta mučio i na kraju je uspeo kanapom da izvuče psa- kaže Irena Antonijević koja je zadužena za volontere.

foto: Biljana Roganović

Ovaj mladić je sa nekoliko drugova slučajno prolazio stazom kada ih je jedna žena pozvala da pokušaju da izvade psa.

- To je neki kanal za kišnicu koji je napravio duboku rupu i pas se sklupčao na dno, pa se gotovo nije video. Prvo smo mu bacili hleb, a onda polako napravili omču na kanapu koji smo imali i kada je malo krenuo napred, uspeo sam da mu omču namaknem oko vrata. Polako sam ga izvukao- kaže ovaj mladić.

foto: Biljana Roganović

Kako smo saznali ranije tokom noći stanovnici okolnih kuća čuli su cvilenje psa i pokušali su da dođu do njega, ali nisu uspeli.

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šta je poručila samohrana majka koju su danas iselili iz stana?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...