Rekonstrukcija Omladinskog stadiona do kraja godine
Foto: KURIR

Pirot

Rekonstrukcija Omladinskog stadiona do kraja godine

Srbija -
Vrednost investicije je oko 300.000 evra, od čega je više od 200.000 donacija EU, a 80.000 evra daje Opština Pirot

PIROT - Opština Pirot raspisala je tender za sprovođenje javne nabavke za projekat rekonstrukcije Omladinskog stadiona u Pirotu koji u okviru prekogranične saradnje sa bugarskom opštinom Pravec finansira Evropska unija.

Vrednost investicije je oko 300.000 evra, od čega je više od 200.000 donacija EU, a 80.000 evra daje Opština Pirot.

Zamenik predsednika Opštine Branislav Kostić kazao je da je procenjena vrednost radova za izgradnju zgrade, tribina i terena veća od 200.000 evra.

"Od tih para koje dobijamo od EU, umesto stare biće izgrađena nova zgrada na Stadionu od 400 kvadratnih metara, sa dve svlačionice, sanitarnim čvorom, biletarnicom, lokalima, restoranom sa baštom, teretanom, klupskim i prostorijama za rad uprave. Dva terena za košarku i rukomet na Omladinskom stadionu biće potpuno rekonstruisana, kao i tribine za oko 2.000 gledalaca", kazao je Kostić.

Po njegovim rečima, pošto donacija EU nije dovoljna za kompletnu rekonstrukciji i uređenja okoline Omladinskog stadiona, za te radove će novac biti obezbeđen iz opštinskog budžeta.

"Obezbedili smo 80.000 evra za vodovodnu i kanalizacioinu mrežu i kompletnu rasvetu celog kompleksa Omladinskog stadiona. Biće šest stubova za rasvetu koja može da zadovolji i potrebe organizovanja određenih međunarodnih sportskih manifestacija", kazao je Kostić.

Tender za izgradnju zgrade, tribina i terena je raspisan, a tender za vodovodnu i kanalizacionu mrežu i rasvetu biće raspisan početkom iduće nedelje.

"Očekujemo da se posle tenderske procedure i izbora izvođača radova, rekonstrukcija Omladinskog stadiona završi do kraja godine", rekao je Kostić.

On je dodao da se u okviru prekogranične saradnje gradi i igralište u naselju "Tanasko Rajić" i realizuje projekat "Budućnost je u našim rukama" koji će omogućiti razvoj lokalne samouprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track