POMOĆ: Za FAP namenjeno 2,5 miliona evra
Foto: Printscreen

ZA FABRIKU IZ PRIBOJA

POMOĆ: Za FAP namenjeno 2,5 miliona evra

Srbija -

FAP ulazi u sistem odbrambene industrije Srbije čim postane pravosnažan Unapred pripremljen plan reorganizacija

Prvi put nakon više od dve decenije Vlada Srbije opredelila je novac za FAP, a reč je o 2,5 miliona evra, rekao je za Glas zapadne Srbije generalni direktor Ranko Vuković.

On je podsetio da FAP ulazi u sistem odbrambene industrije Srbije čim postane pravosnažan UPPR (Unapred pripremljen plan reorganizacija) i da su kao ostala preduzeća vojne industrije dobili novac za stabilizaciju tehničkog parka, odnosno kupovinu novih mašina i popravku postojećih.

- Iako nismo u obavezi da raspisujemo javnu nabavku, mi smo ipak to uradili kako bismo došli do što boljih ponuda i da bismo na najkvalitetniji način utrošili budžetska sredstva Vlade Srbije - napomenuo je Vuković.

Ta su sredstva, kako je objasnio generalni direktor fabrike iz Priboja, isključivo investiciona, što smatra važnim za obnavljanje mašinskog parka fabrike, s obzirom na to da u FAP 20 godina nije kupljena nijedna nova mašina.

- Za nas je to od izuzetnog značaja kako bismo povećali proizvodne kapacitete i ubrzali proizvodni proces - naglasio je generalni direktor Ranko Vuković.

Kurir / E.K.

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track