VUČIĆ SA ĐACIMA TEHNIČKE ŠKOLE U MAJDANPEKU: Znanje vam ne mogu oduzeti!
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik poželeo sreću na početku školske godine

VUČIĆ SA ĐACIMA TEHNIČKE ŠKOLE U MAJDANPEKU: Znanje vam ne mogu oduzeti!

Srbija -

MAJDANPEK - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa učenicima Tehničke škole u Majdanpeku, koja je zajedno sa Gimnazijom "Mile Arsenijević Bandera" smeštena u renoviranoj zgradi, da im znanje niko ne može oduzeti.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je učenicima Četvrtog razreda Tehničke škole, ekonomski smer, rekao da je država uložila 1,2 miliona evra u zgradu škole, i poručio im da izaberu sami šta će da studiraju.

Kaže da je čuo u Engleskoj da 40 odsto motivacija učenika može biti veća kada je škola lepo opremljena i kada uče iz kvalitetnih udžbenika.

Rekao je mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet.

foto: Tanjug/Tanja Valič

U holu škole postavljena je izložba fotografija koja prikazuje kako je škola izgledala ranije. Obe škole pohađa ukupno oko 400 učenika.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track