SNAŽNO NEVREME STIGLO U SRBIJU: Olujni vetar lomio grane, voda tutnjala ulicama, večeras nova tura padavina
Foto: Printscreen Facebook

SNAŽNO NEVREME STIGLO U SRBIJU: Olujni vetar lomio grane, voda tutnjala ulicama, večeras nova tura padavina

Srbija -

BEOGRAD - Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i pljuskom koje je najavljivano nekoliko dana ranije zahvatilo je danas popodne Srbiju, a večeras očekuje posle kraćeg zatišja još jedna tura padavina.

Prvi na udaru bili su Srem i Bačka gde su jaki pljuskovi počeli danas popodne.

foto: Kurir

Oko 18 časova na udaru našli su se Beograd i Novi Sad gde je vetar lomio grane drveća i nosio zaštitne ograde sa gradilišta, a zbog obilnih padavina pojedine ulice su bile neprohodne zbog visoke vode.

Na udaru nevremena bila je i Mačva, koju je nevreme zahvatilo oko 16.45 časova.

Kako je izgledala karta padavina nad Srbijom pogledajte ovde:

Na udaru talasa kiše bio je auto-put Beograd -Novi sad gde je vožnja po obilnom pljusku bila pravo umeće

Sutra se tokom dana na području Banata, istočne i južne Srbije lokalno očekuju takođe obilnije padavine sa oko 30 mm kiše za 12 sati. Biće hladnije, umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, intenzivnijim na istoku i jugu.

Ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode u vidu obilnijih padavina. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni, u zoni pljuskova i olujne jačine. Jutarnja temperatura od 14 do 18, najviša dnevna od 18 na severozapadu do 27 stepeni na jugu i istoku.

I u Beogradu sutra hladnije, umereno i potpuno oblačno, povremeno sa kišom, u pojedinim delovima grada i sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni.

utarnja temperatura oko 16, najviša dnevna oko 20 stepeni. Osetno svežije sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 20 do 25 stepeni biće početkom naredne sedmice, .

Za ponedeljeka meteorolozi prognoziraju postepeni prestanak padavina, a u utorak promenljivo oblačno i uglavnom suvo. U drugom delu sedmice ponegde će biti kratkotrajne kiše, ali se ne očekuju veće količine padavina.

Krajem nedelje pretežno sunčano i toplije.

(Kurir.rs/ Foto Printscreen Facebook/ Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track