TRAGEDIJA KOD BORA! BIK OD 600 KILOGRAMA UBIO GAZDU I RANIO NJEGOVOG SINA: Rogovima je, kroz trbuh, proburazio mog oca, a onda je počeo da skače po njemu!
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

NEZAPAMĆENO

TRAGEDIJA KOD BORA! BIK OD 600 KILOGRAMA UBIO GAZDU I RANIO NJEGOVOG SINA: Rogovima je, kroz trbuh, proburazio mog oca, a onda je počeo da skače po njemu!

Srbija -

Bik Boško, težak oko 600 kilograma, ubio je juče na imanju u selu Šarbanovac, kod Bora, svog vlasnika Milana Lupulovića (72). On je nesrećnog čoveka, prvo, probo rogovima, nakon čega mu je papcima smrskao glavu. Tom prilikom, teško je povredio i Milanovog sina Dragana (39), ali je on van životne opasnosti.

Kao i što i obično radim, nakon doručka, ušao sam u štalu da počistim za bikom i izvedem ga na pašu. Otvorio sam vrata od štale, ali bika nisam zateko iznad hranilice. Ne znam kako je uspeo, ali je bio odvezan i kao da je samo čekao da ja uđem - priča nam, kroz suze, Dragan.

Dragan kaže da se nije uplašio jer bika čuvaju godinama i ni najmanji problem nikada nisu imali sa njim.

"Pokušao sam da priđem Bošku i pomazim ga", nastavlja Dragan. "Ali, on je spustio glavu, isturio rogove i zatrčao se pravo u mene."

Dragan kaže da je imao sreću što ga bik nije ubo rogovima, već se on zaglavio između njih.

"Bik me je, između rogova, poneo i izjurio iz štale. Držao sam mu se za rogove i dozivao pomoć. Boško je, u jednom trenutku, jako trgao glavom i ja sam pao. Pomislio sam da mi nema spasa, jer se bik zatrčao ka meni", još je uznemiren Dragan.

U tom trenutku, između bika i sina se isprečio Draganov otac Milan.

"Tata je pokušao da smiri Boška, ali to nije bila ista životinja koju smo godinama čuvali. Umesto mene, bik je rogovima, kroz trbuh, proburazio mog oca, koji je, obliven krvlju, pao na zemlju", nastavlja Dragan.

Bik je dotrčao do svog vlasnika i počeo da skače po njemu. Tom prilikom, Boško je Milanu polomio lobanju, rebra, ruke, noge...

"U pravom smislu te reči, bik je smrvio mog oca. Majka Ruža, koja se jedva kreće, je pokušala da spasi muža, ali se bik ustremio i na nju.

Tada su sa susednih imanja, sa vilama u ruikama, dotrćali susedi i opkolili bika.

"Svi su počeli da ga ubadaju i polako su ga terali ka štali. Jedva su nekako uspeli da ga ubace u taj objekat i zatvore vrata. Bik je iznutra pokušavao da polomi vrata i izađe napolje - rekao je Dragan.

Nakon toga, odmah su pozvani lekari iz borske bolnice, ali su samo mogli da konstatuju da je Milan od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, dok je Dragan prošao sa teškim povredama, ali je van životne opasnosti.

Kurir.rs/Blic/S.G.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Strašno! Teroristički napad u Londonu! Goreli ljudi u metrou!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja