TUŽNA SLIKA VRANJSKE BOLNICE: Deci za doručak samo hleb i pašteta
Foto: Twitter

Slaba ishrana

TUŽNA SLIKA VRANJSKE BOLNICE: Deci za doručak samo hleb i pašteta

Srbija -

Da bolnice u Srbiji nedovoljno vode računa o ishrani pacijenata, govori poslednja u nizu fotografija koja je navodno nastala u bolnici u Vranju, i to na dečjem odeljenju, gde, prema nekim navodima roditelja, mališani za doručak dobijaju samo jednu krišku hleba i paštetu.

Fotografiju je na Tviteru postavio izvesni Ben Akiba, uz sledeći opis:

„Doručak na dečjem odeljenju vranjske bolnice. U ovu sliku staju svi ‚migovi‘, Vulinove tetke, Ivičine Osman-age, BgH2O, svi Ralfi Fajnsi“.

U daljim komentarima on navodi da je lično on slikao obrok i da se njegovo dete nalazi u ovoj bolnici. Naša redakcija pokušala je da stupi u kontakt s njim, ali nam se nije javio.

S druge strane, direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Dragan Veličković kaže da to nije istina i da deca vranjske bolnice ne dobijaju ovako siromašne obroke.

- Normativi u ishrani svih pacijenata, uključujući i decu, strogo se poštuju po pravilniku za ishranu u hospitalnim uslovima za sve kategorije pacijenata (količina, kvalitet, raznolikost). Hrana se priprema u centralnoj kuhinji bolnice, a odatle se na adekvatan način distribuira u priručne kuhinje na svim odeljenjima - rekao je dr Veličković.

Kurir / M. B.

Foto: Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja