TEATARSKI POKRET OSVAJA ŠABAC: Završen festival dramskih sekcija
Foto: Promo

TEATARSKI POKRET OSVAJA ŠABAC: Završen festival dramskih sekcija

Srbija -

Od novembra, osnovci i srednjoškolci iz Šapca učili su o glumi i pozorištu sa svojim nastavnicima i glumcima Šabačkog pozorišta, a sada, šest meseci kasnije, odmerili su svoja umeća takmičeći se međusobno na Festivalu dramskih sekcija osnovnih i srednjih škola.

U prepunoj sali Šabačkog pozorišta sinoć je svečano zatvoren Festival dramskih sekcija osnovnih i srednjih škola iz Šapca, koji je nastao u okviru projekta „Šabački teatarski pokret“. Ovaj projekat imao je za cilj da školarci zavole tatar, knjigu i umetnost, a da se pozorište približi svim građanima Šapca.

foto: Promo

Animirana omladina, koja sada ne samo da gleda nego i stvara kulturne sadržaje, postaće pokretač nove snage, ocenjuje gradonačelnik Šapca i najavljuje nastavak projekta i u narednim godinama.

foto: Promo

- Podržavaju ovaj projekat ulažemo u budućnost jer utičemo na mlade da se okrenu ka pravim vrednostima. Nadam se da će naša deca još više voleti književnost, muziku i likovne sadržaje pošto je pozorište sublimacija svih umetnosti. Ovo je put da stvorimo generacije zaintersovane za kulturu što je od izuzetnog značaja za društvo u celini, poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na dodeli nagrada pobednicima festivala.

foto: Promo

Nagrade za najbolju predstavu dobile su Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ i Škola primenjenih umetnosti. Iz Škole primenjenih umetnosti je i najbolja glumica Festivala Milica Stojadinović, a najbolji glumac iz srednjih škola je Uroš Drmonjić. Najbolji glumac i glumica iz osnovnih škola su Luka Mihajlović i Tamara Jovanović.

Stručni žiri dodelio je nagrade i za najbolje epizodne uloge Tijani Iskić i Sofiji Mulutinović, za najbolju kolektivnu igru Šabačkoj gimnaziji i OŠ „Vuk Karadžić“.

foto: Promo

Za likovnost predstave nagrade su dobile OŠ „Vojvoda Stepa Stepanović“ i Škola primenjenih umetnosti.

Šabački teatarski pokret realizovao se pod pokroviteljstvom Grada Šapca.

Od novembra, kada su dramske sekcije počele, šabačke škole posetili su i poznati glumci Branislav Lečić, Nina Janković i Branislav Trifunović koji su učenicima pričali o svojim iskustvima u profesionalnoj karijeri.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track