Najnovije vesti

(FOTO) ARNO GUJON POKLONIO 30 PEĆI ŠKOLAMA NA KOSOVU:  Ovaj narod je veliki po duši, plemenit, dostojanstven i hrabar i zaslužuje svu našu podršku
Foto: Twitter Printscreen

Volonteri organizacije "Solidarnost za Kosovo" U gORI

(FOTO) ARNO GUJON POKLONIO 30 PEĆI ŠKOLAMA NA KOSOVU: Ovaj narod je veliki po duši, plemenit, dostojanstven i hrabar i zaslužuje svu našu podršku

Srbija

DRAGAŠ - Volonteri organizacije "Solidarnost za Kosovo", na čelu sa Arnom Gujonom, poklonili su danas 30 peći za grejanje škola u Gori, na jugu Kosova i Metohije.

 

"Ovih 30 peći što smo ih isporučili danas, kao i garderobu, to je tek početak naše saradnje. Ovaj narod je možda mali po brojnosti, ali je veliki po duši. On je plementi, dostojanstven i hrabar i zaslužuje svu našu podršku, ne samo naše humanitarne organizacije, već svih ljudi dobre volje", rekao je Gujon u Dragašu.

On je naveo da je, sa svojih osam volontera iz Francuske, prvi put sada došao u Goru od 2004. godine, od kako dolazi sa humanitarnom pomoći za Kosovo i Metohiju.

 

Predsednik Privremenog organa opštine Gora Adem Hodža zahvalio se svima koji, kako je kazao, iole malo razmišljaju o Gori. "Put nikad nije dugačak ako nešto lepo želimo da uradimo. A to je danas pokazao naš veliki prijatelj, humanista Arno sa svojom ekipom", istakao je Hodža.

 

U 18 sela u Gori živi oko 10.000 stanovnika. U škole u kojima se izvodi nastava na srpskom jeziku po planu i programu Republike Srbije ide oko 800 učenika. Hodža je naveo da je za Goru i Gorance jedini problem što nemaju svoju opštinu.

foto: Facebook Printscreen

"Ključ opstanka i ostanka na ovim prostorima je opština Gora, koja bi u kosovskom društvu bila po ustavu i zakonima Kosova. Ništa drugo ne tražimo, sve ostalo ćemo nadograditi, mi smo vredni ljudi", istakao je on.

 

dem Hodža je pozvao evropsku zajednicu i američku ambasadu da pomognu Gori da, kako je kazao, dobije ono sto joj pripada po svim međunarodnim kriterijumima savremenog sveta.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Solidarnost za Kosovo)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ARNO GUJON: Francuz sa srpskom dušom

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...