Bratislav Gašić (SNS ) novi gradonačelnik Kruševca
Foto: Tanjug

Bratislav Gašić (SNS ) novi gradonačelnik Kruševca

Srbija -
Građani Kruševca će već u prvih šest meseci osetiti promene na bolje koje je SNS obećavala u kampanji, rekao gradonačelnik Kruševca

KRUŠEVAC - Odbornici Skupštine grada Kruševca izabrali su danas Bratislava Gašića (SNS) za novog gradonačelnika, a za njegovog zamenika Sinišu Maksimovića (SPS).

Na sednici Skupštine grada kojom je predsedavao novoizabrani predsednik Dejan Srdić (Pokret za promene) izabrano je i devet članova gradskog veća.

Novi gradonačelnik, koji je i član predsedništva SNS, rekao je da će građani Kruševca već u prvih šest meseci osetiti promene na bolje koje je SNS obećavala u kampanji.

On je najavio dolazak predstavnika državne revizorske institucije već u ponedeljak i dodao da je plan nove vlasti da građnima Kruševca objasni u kakvom stanju preuzimaju gradsku upravu i javna preduzeća.

"Prethodna vlast se potrudila da napravi velike gubitke u javnim preduzećima, samo Gradska toplana ima preko 600 miliona dinara obaveza prema kreditinim linijama i dobavljačima, a i ostala javna preduzeća su u teškom stanju", kazao je Gašić.

Gradonačelnik je primetio i da je prethodna vlast u poslednjih sedam dana zaposlila veliki broj ljudi u javnim preduzećima bez odluke gradskog veća i naglasio da će se u svim ustanovama i preduzećima izvršiti reorganizacija.

Predsednik Pokreta za promene Branislav Katančević rekao da je prezadovoljan početkom rada nove koalicije i dodao da će se nova vlast potruditi da ispuni obećano jer je, kako je kazao, svestan očekivanja građana.

Demokratska stranka, kao jedina partija koja će biti u opoziciji, neće kritikovati novu vlast u prvih 100 dana, rekao je Miodrag Đidić, a nakon toga, kako je istakao, delovaće kao žestoka konstruktivna opozicija.

Novi direktori javnih preduzeća i ustanova trebalo bi da budu izabrani na narednoj sednici Skupštine grada koja će biti održana najverovatnije za nedelju dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja