SVEČANOST UPRILIČENA PESMOM I IGROM: Održan tradicionalni Oficirski bal u Vranju
Foto: Kurir/T.S.

manifestaciji pristustvovale brojne zvanice iz javnog života

SVEČANOST UPRILIČENA PESMOM I IGROM: Održan tradicionalni Oficirski bal u Vranju

Srbija -

VRANJE - Tradicionalni Oficirski bal 4.brigade Kopnene vojske održan je u Vranju u svečanoj sali Doma Vojske Srbije.

Bal je organizovan povodom obeležavanja dva značajna datuma, Dana 4. brigade Kopnene vojske i Dana državnosti. Ovom događaju u Vranju prisustvale su i mnoge zvanice iz javnog života.

foto: Kurir/T.S.

U programu su nastupili su članovi plesne grupe 4. brigade Kopnene vojske „Tamo daleko“, kao i umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“. Uz tradicionalne oficirske igre, srpska kola i valcere, oficiri i podoficiri vranjskog Garnizona i njihove pratilje podsetili su na lepotu i raskošan duh stare srpske muzike i srpskih kola.

foto: Kurir/T.S.

Svečanost je upriličena Kraljevim kolom, Srpskim valcerom, Dorćolkom i drugim igrama iz tog vremena. „Nastavljamo svetlu tradiciju iz 19. i 20. veka, kada su se na Oficirskim balovima sa vojnicima družili najviđeniji ljudi iz ostalih struktura društva i kada se taj dan željno iščekivao“, rekao je otvarajući bal, pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske.

Pesmom i igrom ovo je bilo podsećanje na svetlu tradiciju vranjskog Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog, čiji su oficiri i podoficiri priređivali balove. Dom vojske u Vranju izgrađen je 1932. godine.

foto: Kurir/T.S.

U objektu srpske vojske u Vranju do 1941. godine održavani su oficirski balovi. Oficirski bal se u ovom gradu ponovo održava od 2008. godine, kada ga je obnovio tadašnji komandant 4. brigade Kopnene vojske, sada komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track