SNEG PARALISAO PROKUPLJE I OKOLINU: Prilazi pojedinim selima blokirani, u školama skraćeni časovi
Foto: Kurir/ B.R.

autobuske linije u prekidu

SNEG PARALISAO PROKUPLJE I OKOLINU: Prilazi pojedinim selima blokirani, u školama skraćeni časovi

Srbija -

PROKUPLJE - Saobraćaj je u prokupačkoj opštini veoma otežan, a kolovoz je neočišćen. Visina snežnog pokrivača do 13 sati na mnogim mestima dostigla je 50 santimetara, nadležni kažu da je besmisleno da se sneg čisti jer i dalje pada.

Kolaps je vidljiv posebno u centru grada, gde je jutros cisterna ostala na sred raskrsnice magistralnog puta Niš – Priština kod zgrade suda i tek nakon verovatno duže intervencije pojavio se kamion za čišćenje snega kojim je uspeo da se razguši zastoj.

Putni pravci su slabo prohodni, posebno u planinskim predelima, a do nekih sela ne može se stići. Mnoge autobuske linije su u prekidu.

foto: Kurir/ B.R.

U školi u prokupačkom selu Velika Plana nije bilo nastave, jer ni đaci ni nastavnici nisu mogli da dođu do škole, a u gradskim pojedinim školama su skraćeni časovi, a učenika je polovina od uobičajnog broja.

Potvrda da je koliko toliko neko radio tokom noći stigla nam je iz Javnom komunalnom preduzeća „ Hammeum“ jer su dežurni u radnim jedinicama „Čistoća“ i „Zelenilo“ posuli osam tona soli na najkrtičnijim mestima u gradu. Tokom dana čistiće trotoare.

Za čišćenje snega na magistralnom putu zaduženo je Javno preduzeće "Putevi Srbije" , za gradske ulice i trotoare JKP "Hammeum", za seoske puteve preduzeće koje je nakon javne nabavke odabrano.

U Merošini je ogroman zastoj, a u blačkoj opštini su sve službe na terenu i neprestano se čisti sneg.

(Kurir.rs/B.R./Foto: B.R.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAVEJAN ISTOK SRBIJE! Preko Čestobrodice zabranjen saobraćaj, autobusi kasne do planinskih sela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track