Najnovije vesti

POTRESNA SCENA POSLE POTRAGE NA RZAVU KOD ARILJA: Spasioci bili nemoćni, nisu uspeli da ožive mališana (5) koji je upao u reku
Foto: Printscreen/Glas Zapadne Srbije

tragedija...vatrogasci dali sve od sebe

POTRESNA SCENA POSLE POTRAGE NA RZAVU KOD ARILJA: Spasioci bili nemoćni, nisu uspeli da ožive mališana (5) koji je upao u reku

Srbija

ARILJE - Petogodišnji dečak B.K. iz ariljskog naselja Rigošte, koji je nestao danas u reci Rzav u centru ovog grada, pronađen je četiri kilometra od mesta gde je upao u vodu. 

 

Vatrogasci su pokušali da reanimiraju dečaka, ali je u 14.25 časova potvrđena smrt. 

 

foto: Zoran Šaponjić

 

Na mestu gde je pronađen dečak zavladao je muk, vatrogasci su se nadali da će uspeti da spasu mališana, ali nažalost nisu uspeli.

 

U  potrazi su učestvovale vatrogasno-spasilačke ekipe iz Užica, Arilja i Požege, koje su tragale za nestalim dečakom više od sat vremena.

 

Kako saznajemo, dete je bilo u šetnji sa godinu dana starijim bratom Viktorom i ujakom, igralo se pored reke, i prema rečima prolaznika potrčako ka reci i zagazilo u istu. 

 

U sekundi ga je voda povukla, i našao se usred reke koja je u ovom delu brza. Ujak i brat su odmah potrčali za dečakom, ali nažalost nisu uspeli da mu pomognu.

 

foto: Zoran Šaponjić

 

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić potvrdio je za Glas Zapadne Srbije da je konstatovana smrt dečaka u 14:25 sati.

 

"Oko 12 časova smo dobili dojavu od PS Arilje da je dete upalo u vodu po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju. Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka gde je pokušana reanimacija", rekao je Cicvarić.

 

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić
Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarićfoto: Youtube Printscreen

 

Kako navodi Mirković Predrag, očevidac spasavanja, koji je zajedno sa vatrogascima uočio telo deteta u granju nedaleko od mosta, dete je izbacilo vodu iz usta i odmah je početo sa reanimacijom.

 

 

(Kurir.rs/Z.Š/Foto: Printscreen/Glas Zapadne Srbije, ilustracija)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) TRAŽILI MITO OD 10.000 EVRA DA LEGALIZUJU BESPRAVNI OBJEKAT! Ovako je policija pohapsila inspektore sa Novog Beograda!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...