DAVANJE KRVI U KRAGUJEVAČKOJ "BIBLIOTECI KOD MILUTINA": Sutra najveća humanitarna akcija u Centralnoj Srbiji
Legenda srpskog glumišta Petar Božović i Ljubinka Bilja Rašković, Foto: D.Ilić

pomoć

DAVANJE KRVI U KRAGUJEVAČKOJ "BIBLIOTECI KOD MILUTINA": Sutra najveća humanitarna akcija u Centralnoj Srbiji

Srbija -

Jubilarna humanitarna akcija davanja krvi, koju organizuje restoran “Biblioteka kod Milutina”, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi KC u Kragujevcu, održaće se sutra, u četvrtak 03. maja.

Prošlogodišnja poseta ministra Slavice Đukić Dejanović
Prošlogodišnja poseta ministra Slavice Đukić Dejanovićfoto: D.Ilić

Reč je o tradicionalnoj akciji, koja je jedna od najmasovnijih u Srbiji i koja se ove godine održava po peti put. Akciju su podržali Vlada Republike Srbije, Skupština grada Kragujevca, Lovački savez Srbije, a njen inicijator i promoter je Petar Božović, legenda srpskog glumišta.

Pored njih akciju podržavaju prijatelji manifesticije legendarni košarkaš Dejan Tomašević, voditelj Žika Nikolić, Goran Šepa iz grupe “Kerber”, novinar Mašan Lekić i mnogi drugi.

-Drago mi je da smo uspeli da napravimo sabornu akciju u svom humanom naumu i da mi porodično doprinesemo da pomognemo onima koje je to najpotrebnije-kaže Ljubinka Bilja Rašković, koja sa sinovima vodi kultni porodični restoran “Biblioteka kod Milutina”.

Saradnja sa 'Kurirom
Saradnja sa "Kurirom": promocija knjige Žike Šarenicefoto: D.Ilić

Žika Nikolić ne krije svoje oduševljenje akcijom.

-Svake godine na ovaj ili onaj način podržim akciju. Sutra ću posetiti davaoce krvi, pokloniti im svoju knjigu. To se ne može opisati rečima šta su ovi ljudi uspeli da urade, da svi tog dana budu nasmejani, humani... da prave vrednosti Srbije i Šumadije pokažu u tradicionalnom svetlu. Potrebno nam je više ovakvih akcija- kaže Žika Šarenica.

Kao i ranijih godina prilikom ove svenarodne akcije, Lovački savez Srbije za sve davaoce priprema gulaš, članovi Udruženja riblovaca riblju čorbu, a tradiocionalo glavna atrakcija je pečeni vo.

Svratište umetnika i boema: Pokojni Manda i Glogovac u pauzi snimanja u 'Biblioteci kod Milutina
Svratište umetnika i boema: Pokojni Manda i Glogovac u pauzi snimanja u "Biblioteci kod Milutina"foto: D.Ilić

Učešća u akciji ove godine uzeli su i pripadnici MUP Republike Srbije, pripadnici Žandarmerije, Vojske Srbije, članovi Vojnog sidnikata kao i mnoge organizacije.

I humanost i umetnost

Pored ove humanitarne akcije kultni kragujevački restoran “Biblioteka kod Milutina”, u saradnji sa našim listom organizuje promocije knjiga, izložbe slika, ali i podržava rad Kola srpskih sestara i mnoge druge akcije u kojima se popularišu umetnost i humanitarni rad

(Kurir.rs/D.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track