Toplani u Valjevu blokiran račun

Toplani u Valjevu blokiran račun

Srbija -
Račun toplane blokirala je Republička direkcija za robne rezerve Srbije zbog duga od 48 miliona dinara za mazut pozajmljen u 2011. godini

VALJEVO - Račun gradske toplane u Valjevu blokiran je već nedelju dana, potvrdio je danas medijima direktor Dragan Despotović. On je precizirao da je račun toplane blokirala Republička direkcija za robne rezerve Srbije zbog duga od 48 miliona dinara za mazut pozajmljen u 2011. godini.

Taj dug je trebalo izmiriti do kraja aprila, ali novca nije bilo na računu, pa je posle blokade skinuto oko sedam miliona dinara. Taj novac uplatili su građani za usluge grejanja, a dug potrošača iznosio je nedavno preko 115 miliona dinara.

Despotović kaže da je u sličnoj situaciji 20 toplana u Srbiji, te da su u nepovoljnom položaju one toplane koje koriste mazut u poređenju sa toplanama na gas jer su cene grejanja izjednačene.

"Država subvencioniše cenu gasa, a mazut je poskupeo do 80 dinara po kilogramu, pa smo u neravnopravnom položaju", rekao je Despotović.

On kaže da zbog blokade računa ne mogu da se registruju službeni automobili, a agencija za fizičko obezbeđenje FTO mogla bi da raskine ugovor što "nije nimalo naivna situacija".

Udruženje toplana Srbije obraćalo se za pomoć Vladi Srbije i premijeru Mirtku Cvetkoviću upozoravajući na ozbiljnost situacije, a Despotović upozorava da bez pomoći države problem grejanja u novoj sezoni ne može biti rešen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track