PROŠLE GODINE PREPEŠAČIO ČAK 200 KILOMETARA: Mašinovođa Nebojša pešači od Kraljeva do Preljine, A OVO JE RAZLOG!
Foto: Printscreen/Facebook

obeležava godišnjicu

PROŠLE GODINE PREPEŠAČIO ČAK 200 KILOMETARA: Mašinovođa Nebojša pešači od Kraljeva do Preljine, A OVO JE RAZLOG!

Srbija -

Mašinovođa iz Kraljeva Nebojša Dukanac krenuo je danas iz Kraljeva peške ka Preljini, kako bi simbolično obeležio svoje prošlogodišnje pešačenje do prestonice i izrazio protivljenje izmeštanju glavne Železničke stanice u Beogradu.

foto: Printscreen/Facebook

Dukanac koji je i predsednik Sindikata mašinovođa "Sloga – Srbija kargo" krenuo jutros u devet sati sa Trga srpskih ratnika u Kraljevu put Preljine.

"Na današnji dan prošle godine krenuo sam na iscrpljujući put Beograda dug 200 kilometara, kako bih ukazao na katastrofalno stanje u mom preduzeću , kako bih ukazao na probleme zaposlenih i na loše uslove rada. Danas taj dan simbolično obeležavam manjim pešačenjem do Preljine i posvećujem ga svima u Srbiji koji se protive zatvaranju i izmeštanju glavne Železničke stanice Beograd na malu i neuglednu stanicu Topčidar", naveo je Dukanac u saopštenju.

Dodao je da će tokom šetnje pozvati sve ljude dobre volje da javno osude izmeštanje i da pruže podrušku udruženjima građana i pojedincima koji se bore protiv njenog zatvaranja i izmeštanja.

"Za nas u Sindikatu mašinovođa Sloga – Srbija kargo je izmeštanje glavne Železničke stanice Beograd čin otimačine državne svojine Železnice u korist privatnog kapitala i ubedljivo najnetransparentnijeg projekta u istoriji Srbije zvanog Beograd na vodi", rekao je on.

Dukanac je podsetio da ga prošle godine posle prepešačenih 200 kilometara, ispred centrale "Železnica Srbije" u Beogradu niko od predstavnika tog javnog preduzeća nije niti dočekao niti pozvao na razgovor.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track