NOVI PAZAR: Razrešen tužilac, zastarelo mu 112 predmeta
Foto: Marina Lopičić

tako je utvrdila disciplinska komisija

NOVI PAZAR: Razrešen tužilac, zastarelo mu 112 predmeta

Srbija -

NOVI PAZAR - Državno veće tužilaštva razrešilo zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Jovana Milanovića jer mu je od 2010. do 2016. zastarelo 112 predmeta.

To je, kako je objavio radio Sto plus, utvrdila disciplinska komisija. Kontrola Milanovićevog rada obavljena je u septembru prošle godine, a tri meseca kasnije Komisija je donela rešenje o pokretanju disciplinskog postupka koji je okončan predlogom rešenja za njegovo razrešenje.

foto: Marina Lopičić

Milanović se žalio na tu odluku, ali je ona samo delimično usvojena tako što je oslobođen odgovornosti za nastupanje zastarelosti u tri predmeta, dok je za 112 proglašen krivim. Na osnovu toga su članovi DVT odlučili da Milanovića razreše "zbog učinjenog teškog disciplinskog prekršaja po Zakonu o javnom tužilaštvu". Milanović je na tu odluku uložio prigovor, ali je on odbijen početkom septembra posle čega je razrešenje postalo konačno. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru prošle godine je i zamenik tužioca Radanko Lojanica zbog zloupotrebe službenog položaja osuđen na 10 meseci zatvora i izrečena mu je mera zabrane obavljanja tužilačke ili sudijske funkcije u naredne dve godine. Lojanica se žalio na tu presudu, a Apelacioni sud je naložio novo suđenje u Specijalnom sudu. Izricanje presude u ponovljenom suđenju zakazano je za 11. oktobar.

(Kurir.rs/Beta/Radio Sto plus/Foto: Kurir/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track