JELENI ĆE SADA BITI LAKŠE NA 15 HEKTARA ZEMLJE: Za majku šestoro dece 250.000 dinara pomoći!
Foto: J.S.

FINANSIJSKA POMOĆ POLJPRIVREDNICAMA

JELENI ĆE SADA BITI LAKŠE NA 15 HEKTARA ZEMLJE: Za majku šestoro dece 250.000 dinara pomoći!

Srbija -

KRALJEVO - Jelena Radenković iz sela Lađevci kod Kraljeva, majka šestoro dece, jedna je od 15 poljoprivrednica koje su danas, u okviru projekta „Sprovođenje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini“, dobile po 250.000 dinara za podsticaj poljoprivredne proizvodnje.

- Najveću snagu da radim daju mi moja deca. Obrađujemo ukupno 15 hektara zemlje i imamo 42 grla stoke. Novac koji sam dobila od lokalne samouprave olakšaće mi svakodnevni posao, kazala je Jelena Radenković novinarima.

- U cilju ekonomskog osnaživanja žena sa ruralnih područja našeg grada, Republika je izdvojila 3 miliona dinara, a lokalna samouprava 750.000 dinara.

Danas smo potpisali Ugovore sa 15 poljoprivrednica, od ukupno 51 koje su se prijavile za ovu vrstu pomoći, kako bi unapredile poljoprivrednu proizvodnju i ostale da žive i rade na selu, istakao je ovom prilikom dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, Grad Kraljevo svake godine izdvaja 70 miliona dinara za pomoć poljoprivredi, sa ciljem da izdavanja u narednim godinama budu i veća, a ove godine od tih sredstava, između ostalog, kupljeno je i 100 protivgradnih raketa kratkog i srednjeg dometa.

(Kurir.rs/J.S./Foto: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track