Veljin brat novi gradonačelnik Čačka
Foto: KURIR

Dinastija Ilić

Veljin brat novi gradonačelnik Čačka

Srbija -
Vojislav Ilić, bivši profesor srednje Mašinske škole i direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Čačku, u prethodne četiri godine bio je direktor Javnog preduzeća "Gradac", a od 2004. do 2008. godine predsednik Gradske skupštine

ČAČAK - Za novog gradonačelnika Čačka izabran je funkcioner Nove Srbije (NS) Vojislav Ilić (60), dok je za predsednika Gradske skupštine ponovo izabran funkcioner socijalista Veljko Negovanović (57), odličili su danas odbornici na sednici skupštine većinom glasova.

Novi gradonačelnik, bivši profesor srednje Mašinske škole i direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Čačku, u prethodne četiri godine bio je direktor Javnog preduzeća "Gradac", a od 2004. do 2008. godine predsednik Gradske skupštine.

Vojislav Ilić, koji je funkciju predsednika Gradske skupštine obavljao i u prethodne četiri godine, rođeni je brat lidera NS Velimira Ilića, koji je takođe bio gradonačelnik Čačka od 1996. do 2004. godine.

Na današnjoj sednici Gradske skupštine za zamenika gradonačelnika izabran je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Radenko Luković, kao i novo gradsko veće koje ima devet članova.

Odbornik opozicione stranke u Skupštini Dveri srpske Boško Obradović oštro je kritikovao izbor nove gradske vlasti ocenjujući da je ona kontinuitet "loše vlasti", da isti ljudi vladaju gradom 20 godina i da je nedopustivo da novi gradonačelnik bude iz porodice iz koje je bio jedan od prethodnih gradonačelnika.

Skupštinsku većinu u Čačku čini koalicija stranka NS-Demokratska stranka Srbije, Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera (SPS-PUPS), SNS-Pokret snaga Srbije-Pokret socijalista (SNS-PŠ-PS) i Ujedinjeni regioni Srbije.

Opozicione stranke u Skupštini Čačka su Demokratska stranka (DS), Liberalno demokratska partija-Srpski pokret obnove (LDP-SP0) i Dveri srpske.

NS je na vlasti u Čačku u kontinuitetu od 1996. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja