U SREDU OBLAČNO I HLADNO U SRBIJI: U Beogradu osetniji temperaturni plus!
Foto: Kurir/Milica Jeremić

sneg na jugu zemlje

U SREDU OBLAČNO I HLADNO U SRBIJI: U Beogradu osetniji temperaturni plus!

Srbija -

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno vreme, ponegde sa snegom, dok se ujutru i pre podne u severnim krajevima očekuje kratkotrajna susnežica ili kiša koja će se lediti na tlu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RHMZ je upozorio da se u sredu i četvrtak na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuju obilnije snežne padavine i znatno povećanje visine snežnog pokrivača. U Srbiji će danas duvati slab i umeren, južni i jugozapadni vetar koji će posle podne i uveče preći u istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura biće od minus osam do minus dva stepena, a najviša dnevna od minus dva do četiri stepena.

U Beogradu će danas takodje biti pretežno oblačno i hladno vreme, povremeno sa snegom, dok je ujutru i pre podne u pojedinim delovima grada moguća kratkotrajna kiša koja će se lediti na tlu. Jutarnja temperatura biće oko minus dva, a najviša dnevna oko tri stepena.

Meteorološke prilike biće relativno nepovoljne za većinu hroničnih bolesnika. Pojačane tegobe mogle bi da imaju osobe sa srčanim i oboljenjima respiratornog sistema, a poseban oprez savetuje se cerebrovaskularnim bolesnicima i reumatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su pojačana nervoza, problemi sa snom i glavobolja.

(Kurir.rs / Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track